Όσα δεν βλέπει ο τοπικός τύπος και αναγνωρίζει ο γειτονικός…

To διαβάσαμε στην εφημερίδα Έκφραση της Μεταμόρφωσης. Το κόστος κατασκευής ενός γηπέδου 5Χ5 στο γειτονικό Δήμο που έγινε αφορμή για αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκρίνεται με το σαφώς μικρότερο κόστος τριών(!) γηπέδων που δημοπρατήθηκαν στην πόλη μας. Το σχετικό δημοσίευμα μιλά για κακοδιαχείριση στο Δήμο Μεταμόρφωσης και χρησιμοποιεί ως θετικό παράδειγμα τα έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Για να μιμηθούμε ανάλογους τίτλους που βλέπουμε σε «ρεπορτάζ» τοπικών μέσων: Τι έχει η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα που δεν έχει η Μεταμόρφωση;

Παραθέτουμε όλο το σχετικό κείμενο της Έκφρασης:

3 γήπεδα 125.000 ευρώ – 1 γήπεδο 200.000

Αυτά συμβαίνουν σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μεταμόρφωση

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την κατασκευή ή ανακατασκευύη 3 γηπέδων 5×5 σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Η Νέα Φιλαδέλφεια 125.000 τα τρία γήπεδα

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 267.000 ευρώ και μετά το μειοδοτικό διαγωνισμό ανατέθηκε στο μειοδότη αντί του συνολικού ποσού 125.000 ευρώ. Οι τιμές αυτές, για όσους έχουν σχέση με κατασκευή γηπέδων 5×5, ή έστω γνωρίζουν, είναι τιμές αγοράς, από αυτές που παίρνει ο κάθε ιδιώτης που επιθυμεί να κατασκευάσει ένα αντίστοιχο.

Η Μεταμόρφωση 200.000 το ένα γήπεδο

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αίσθηση όμως στη Μεταμόρφωση, όπου είχαμε επανειλημμένα την αντιπαράθεση Καρπέτα – Καραβάκου για το γήπεδο 5×5 που κατασκεύασε ο Δήμος Μεταμόρφωσης στην Κάτω Μποφίλια και πλήρωσε 200.000 ευρώ!

Το γεγονός της ανήκουστης αυτής χρέωσης για ένα τέτοιο γήπεδο έχει θέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών ρωτώντας γιατί η δημοτική αρχή πλήρωσε 4 φορές πάνω ένα γήπεδο, χωρίς ποτέ να πάρει απάντηση. Σήμερα έρχεται η εξέλιξη στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που αποδεικνύει πως όταν κάποιοι θέλουν μπορούν να προστατεύσουν τα λεφτά των δημοτών και να πραγματοποιήσουν έργο με χρήματα λογικά!

Υ.Γ. Αν η Νέα Φιλαδέλφεια πλήρωνε αντίστοιχα ποσά με αυτά που πλήρωσε η Μεταμόρφωση θα χρειαζόταν περίπου 500.000 ευρώ! Ανατριχίλα…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Λοιπόν ρε Κατερίνη να απαντήσω εγώ στο ερώτημά σου (και κάποιων άλλων βεβαίως βεβαίως) τι έχει η Ν. Φιλ/φεια – Ν. Χαλκηδόνα και τι δεν έχουν οι άλλοι. Η Φ/Χ λοιπόν έχει ένα Δήμαρχο που αν έκανε λαδιές και κωλοτούμπες θα μπορούσε να ήταν προβεβλημένο στέλεχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ τώρα κυκλοφορεί με αστυνομική συνοδεία (όχι μπράβους) γιατί απειλούν τη ζωή του τα λαμόγια και έναν αντιδήμαρχο, άμισθο, σχετικό με το αντικείμενο (πρώην μηχ/κο στο Υφυπουργείο Αθλητισμού), που επειδή δεν έκανε δουλειές κάτω από το τραπέζι παραιτήθηκε για να ξαναρχίσει να δουλεύει στα εξήντα φεύγα του ώστε να συμπληρώνει τη σύνταξή του και να του μένει και λίγος χρόνος να παίζει και καμιά πασιέντζα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *