Ο Δήμος στηρίζει το νεαρό πρωταθλητή ξιφασκίας Π. Κοντοειδή

Την οικονομική στήριξη του νεαρού αθλητή της ξιφασκίας και συμπολίτη μας, Παναγιώτη Κοντοειδή, αποφάσισε ο Δήμος με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Μαρτίου. Ο νεαρός μαθητής της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας είναι αθλητής της ΑΕΚ και της εθνικής μας ομάδας και πρόσφατα αναδείχθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής. Η οικονομική στήριξη του Δήμου είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσει σε λίγες μέρες να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας, που γίνεται στη Βερόνα της Ιταλίας.

Ο αθλητής δυστυχώς δεν επιχορηγείται ούτε από το σύλλογό του, ούτε από την Ομοσπονδία και η οικογένειά του αναγκάζεται να καλύπτει από δικά της χρήματα τη συμμετοχή του σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται πολλές φορές η αθλητική του πρόοδος. Πρόσφατα αν και είχε προκριθεί, δεν συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, το οποίο έγινε στο Σότσι της Ρωσίας, λόγω ακριβώς της μεγάλης δαπάνης που απαιτούνταν.
Ο Δήμος, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχορηγεί ειδικά γι αυτό το σκοπό με 1.000 ευρώ τον Σύλλογο Ποντίων, στον οποίο ο αθλητής και η οικογένειά του είναι μέλη.

«Εμείς δεν θέλαμε να κάνουμε μια τυπική βράβευση και να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία, όπως κάνουν συνήθως όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν λίγη από τη λάμψη τέτοιων εξαιρετικών αθλητών», τόνισε ο Άρης Βασιλόπουλος, εξηγώντας πως θα πρέπει ο Δήμος να βρίσκει τρόπους να στηρίζει τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες ανθρώπων που διακρίνονται στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ή τα γράμματα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *