Ενημερωτικό σεμινάριο για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες

Διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA που υλοποιείται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ. Το ενημερωτικό σεμινάριο οργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Συντονίστριας Έργου και της Συντονίστριας Πεδίου σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που τους διέπουν στο πλαίσιο της προσπάθειας εμπέδωσης διαφόρων ζητημάτων για την ομαλή ενσωμάτωσή τους.

Τα σεμινάρια υποστήριξαν οι διερμηνείς του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων στις γλώσσες Αραβικά, Σορανί και Φαρσί- Νταρί κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες και έκαναν σχετικές ερωτήσεις, αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος (ΚΕΔΦΧ), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το διήμερο σεμινάριο αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις επιμόρφωσης των προσφυγών για την καθημερινότητα στην  ζωή της πόλης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *