Με εργασία Φιλαδελφειώτη μαθητή το συνέδριο Φυσικής

Συνέδριο με θέμα Η Φυσική συναντά την κοινωνία ανακαλύψεις – επιτεύγματα – προοπτική για τη Φυσική του 21ου αιώνα διεξήχθη από 15 έως 18 Μαρτίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που αποτέλεσε βήμα από όπου διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στη σύγχρονη Φυσική. Παράλληλα το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία στους νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, στους φοιτητές να καταθέσουν την πρώτη τους εργασία, όπως επίσης και στους επιστήμονες να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής. Ιδιαίτερος στόχος του συνεδρίου ήταν να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στον επιστημονικό χώρο, την εκπαίδευση, την κοινωνία και τον πολίτη.

Στη μαθητική εκδήλωση, όπου εισηγητές ήταν μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες, συμμετείχε και το 2ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας με την εργασία του μαθητή της Β’ τάξης Παναγιώτη Κοντοειδή. Το θέμα της: The Importance of Radiaton in Space. Ο μαθητής και μέλος της Dream Team της ΕΕΦ παρακολούθησε και τις 4 ημέρες του συνεδρίου και ήρθε σε επαφή με την γνώση των επιφανών επιστημόνων και με τους αστροναύτες, τον Φιλανδό Fuglesang Christer και τον Γάλλο Jean-Jacques Favier, που ανέλυσαν διεξοδικά τις εμπειρίες τους στο διάστημα.

Στη φωτογραφία επάνω ο Φιλαδελφειώτης μαθητής με τον ακαδημαϊκό πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Σταμάτη Κριμιζή

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *