Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία του Δήμου

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Το πρόγραμμα με τίτλο «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας» υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και των Δ/ντών και των εκπαιδευτικών των σχολείων.

Στα σχολεία παραδόθηκαν  μεγάλοι ειδικοί σάκοι στους οποίους θα τοποθετούν βιβλία και χαρτί. Όταν οι σάκοι θα γεμίζουν, θα τους παραλαμβάνει ο Δήμος που θα τους ζυγίζει και θα τους παραδίδει στο ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας. Ανάλογα με την ποσότητα που θα παραδίδει κάθε σχολείο, θα «ανταμείβεται» με χαρτί φωτοτυπικού ή άλλα σχολικά είδη. Σε κάθε σχολείο έχει οριστεί ένας υπεύθυνος ανακύκλωσης.

Με αυτό τον τρόπο το όφελος θα είναι πολλαπλό για όλους. Οι μαθητές και η σχολική κοινότητα, ευαισθητοποιούνται μέσα από τη συμμετοχή και την ανταπόδοση, ο Δήμος εξοικονομεί την δαπάνη της διάθεσης στον ΧΥΤΑ. Πάνω απ’ όλα περιορίζεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας που απαιτεί η πρωτογενής παραγωγή χαρτιού, από την απώλεια δέντρων και κυρίως από τη μείωση των απορριμμάτων που δηλητηριάζουν το νερό, το έδαφος και τον αέρα της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα της περιοχής της Φυλής.

Το χαρτί δεν είναι σκουπίδι! Βοηθήστε να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *