Κλειστοί τη Δευτέρα 26/2 οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 26/2 οι παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, λόγω της ψήφισης νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται και η καθιέρωση της “Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής”.

Να αποσυρθεί η διάταξη, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ζητούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από τη Βουλή, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου. Η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκινά στις 11:30 έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο αυτό οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν. Στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Αντίστοιχη πολύωρη κινητοποίηση πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τα συλλογικά τους όργανα, που θέτουν την απόσυρση του άρθρο ως «προαπαιτούμενο» για τη συμμετοχή τους στον διάλογο στον οποίο τους καλεί το υπουργείο Παιδείας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *