Θετική η ΚΤΥΠ Α.Ε στην παραχώρηση του Πετάλου Νησίδας στο Δήμο

Την θετική στάση της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) στο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση της έκτασης του Πέταλου Νησίδας, μετέφερε η πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ Ιωάννα Κοντούλη στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, σε συνάντηση που είχαν χθες 22/2. Για τη συνάντηση αυτή ο Δήμος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 22/02/2018 στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε μεταξύ της Προέδρου κ. Ιωάννας Κοντούλη και αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το αίτημα του Δήμου για έκταση 12.180τμ, η οποία αποτελεί μέρος απαλλοτριωθείσας έκτασης στην οποία έχουν ανεγερθεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο και 7ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας.
Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των σχετικών έγγραφων αιτημάτων του Δήμου.
Ο Δήμος μας διεκδικεί την παραχώρηση ενός χώρου, που σήμερα αποτελεί εστία υποβάθμισης της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσει στο συνολικό σχεδιασμό ανάπλασης με την χωροθέτηση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων επιτρεπόμενων χρήσεων σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής.
Η Πρόεδρος κ. Κοντούλη ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας προκειμένου και τυπικά ο χώρος να περάσει από την ιδιοκτησία του πρώην ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) στην ΚΤΥΠ Α.Ε. Αμέσως μετά διαβεβαίωσε ότι απόφαση της διοίκησης είναι η πλήρης παραχώρηση του χώρου στον Δήμο.

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ για το χώρο που διεκδικεί ο Δήμος στο Πέταλο Νησίδας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *