Στις 22/2 συζητά ο Δήμος Αθήνας το θέμα του Ποδονίφτη

Με θέμα την γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδιαζόμενου έργου διευθέτησης του Ποδονίφτη συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Το θέμα έρχεται στο Δ.Σ. μετά την ανατροπή της προηγούμενης θετικής απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η οποία αποφάσισε λόγω σοβαρότητας του θέματος να το παραπέμψει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ομόφωνα αρνητική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για όσους από την αρχή επεσήμαναν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η λύση της τσιμεντοποίησης που προτείνεται για το τελευταίο φυσικό τμήμα του ποταμού που υπάρχει στην περιοχή μας. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι στη διαμόρφωση αυτής της αρνητικής αντίληψης για τον εγκιβωτισμό του Ποδονίφτη συνέβαλαν μια σειρά επιστήμονες και φορείς που τεκμηρίωσαν μια θέση που βρίσκει ευρύτατη απήχηση στους κατοίκους της περιοχής. Προηγήθηκαν η ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που ακολούθησε, που κατέληξαν σε ομόφωνη αρνητική απόφαση για το σχεδιαζόμενο έργο. Η τεκμηριωμένη απόφαση του Δήμου μας καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την στάση της τοπικής 5ης Κοινότητας του Δήμου Αθήνας, ενώ περιλαμβάνεται και στο υλικό που έχει σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, ενόψει της επερχόμενης συζήτησης.

Η απόφαση της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διατυπώνει την ομόφωνη απόφασή της κατά της ΜΠΕ η 5η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας:

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι/ες σε κάθε παρέμβαση η οποία θα αλλοιώσει με μη αναστρέψιμο τρόπο τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και θα οδηγήσει σε μη αναπληρώσιμη αποψίλωση των πρανών (όπως ο εγκιβωτισμός του ρέματος).

Τα κονδύλια του έργου να ανακατευθυνθούν προς νέο έργο πράσινης ανάπλασης, όλης της παρόχθιας περιοχής έως και την Εθνική οδό.

Ζητάμε:

α) Την ανάπλαση της κοίτης του ποταμού και τη διαμόρφωση μιας ενιαίας πράσινης παραποτάμιας ζώνης προσβάσιμη απ΄ όλους τους πολίτες αφού προηγηθεί συνολική οριοθέτησή του

β) Να διερευνηθεί η ύπαρξη παράνομων απορρίψεων υγρών αποβλήτων κατά μήκος της φυσικής κοίτης και να διακοπούν καθώς και οποιεσδήποτε άλλες αυθαιρεσίες δόμησης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *