Τα μεγαλο-επιχειρηματικά συμφέροντα αναζητούν πρόθυμο υποψήφιο για την πόλη

Αναζητείται ο συνδυασμός και το πρόσωπο που θα διεκδικήσει το Δήμο για λογαριασμό των μεγαλο-επιχειρηματικών συμφερόντων που επενδύουν στην πόλη μας. Μπορεί οι επόμενες εκλογές να αργούν ακόμα, αλλά οι… διανοούμενοι που βρίσκονται γύρω από τους μεγαλοπαράγοντες της ΑΕΚ επείγονται να συσπειρώσουν τις πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις στην πόλη συγκροτώντας έναν συνδυασμό που θα μπορέσει να «πάρει» το δημαρχιακό θώκο, προφανώς για να διαθέτουν μια φιλική δημοτική αρχή οι επιχειρηματίες που θα εκμεταλλεύονται το γήπεδο που πρόκειται να ανεγερθεί. Το γιατί, μπορεί να το καταλάβει εύκολα και ο πιο… αδαής:  συνδέεται με τα σχέδια που απεργάζονται για την ευρύτερη περιοχή και τις πιθανές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να συναντήσουν στο μέλλον από μια ανεξάρτητη και μη υποταγμένη δημοτική αρχή.

Με ξεκάθαρο στόχο, λοιπόν, την… άλωση της πόλης αναπτύσσονται ιδέες και στρατηγικές και γίνονται εκκλήσεις να μην διασπαρούν οι «κιτρινόμαυροι» υποψήφιοι σε διάφορα ψηφοδέλτια, όπως το 2014. Βέβαια κι οι ίδιοι που προσπαθούν να χαράξουν στρατηγική, παραδέχονται ότι ο Βασιλόπουλος είναι «επικίνδυνος αντίπαλος» και υπολογίσιμη η εκλογική ισχύς της παράταξης που διοικεί σήμερα το Δήμο.

Ας δούμε τι έγραψε ο Κυριάκος Χήνας στο aekpassion.gr. Ο κ. Χήνας έχει από καιρό ανοίξει για λογαριασμό της ΑΕΚ την προεκλογική εκστρατεία με φτωχά έως τώρα αποτελέσματα. Στο συγκεκριμένο άρθρο μιλά για «αλλοιωμένη ιδεολογική, ταξική, οπαδική διάρθρωση της περιοχής», θεωρεί λάθος και ανέλπιδο το εγχείρημα ενός «περιχαρακωμένου κλειστού ενωσίτικου ψηφοδελτίου» και αναζητά τοπικούς υποψήφιους «ηθικά άσπιλους».

Ίσως με αυτό το άρθρο το ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ εγκαινιάζει μια άτυπη αξιολόγηση προσώπων, που φανταζόμαστε ότι θα σπεύσουν να πάρουν το… χρίσμα. Δείγμα του νέου… πολιτισμού που προσπαθούν να λανσάρουν στην πόλη μας, όσοι θέλουν να αλλοιώσουν και την ιστορία της και την κοινωνική και ιδεολογική της ταυτότητα.

Ολόκληρο το άρθρο – παρέμβαση του κ. Χήνα μπορείτε να το βρείτε εδώ

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *