Ποιες θέσεις θα κατέθεταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια;

Στην διακοπείσα, λόγω των γνωστών τραμπουκισμών, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 8/2 παραβρέθηκαν και σύμβουλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης. Με δεδομένο ότι το θέμα το οποίο θα συζητιόταν στο ΠΕΣΥ αφορά την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, αλλά και μια σειρά σοβαρές αλλαγές στο κυκλοφοριακό της πόλης μας, είναι σημαντικό για τους συμπολίτες μας να γνωρίζουν τις θέσεις που αυτοί οι σύμβουλοι υποστηρίζουν για το θέμα.

Ας συμβουλευτούμε το ρεπορτάζ από τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/10/2017.

Γεωργαμλής: Δηλώνω άγνοια, ζητώ τη σύσταση επιτροπής

Άγνοια για τα τεχνικά ζητήματα της ΜΠΕ δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο οποίος είπε ότι θα ήθελε να ακούσει και την άλλη πλευρά, αφού η τεχνική εισήγηση που παρουσίασε η πλειοψηφία δεν ήταν αντικειμενική, αλλά περιείχε άποψη.

Αν και τόσο οι ίδιοι οι τεχνικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι, είπαν ότι σαφώς και υπάρχει άποψη σε κάθε τεχνική εισήγηση και αυτή καθορίζεται από την πολιτική κατεύθυνση που λαμβάνει ο μελετητής, ο ίδιος κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους του Δήμου (πλειοψηφία και αντιπολίτευση), της Περιφέρειας, της ΑΕΚ και του μελετητή, η οποία θα συζητήσει όλα τα θέματα που θίγει η μελέτη. Η πρότασή του καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η τοπική σύμβουλος της παράταξης Γεωργαμλή στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας καταψήφισε την ΜΠΕ της υπογειοποίησης και επιχειρηματολόγησε για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχουν οι παρεμβάσεις που προτείνονται από τη μελέτη στην κυκλοφορία των πεζών, στη λειτουργία των καταστημάτων και στην αύξηση της ροής των οχημάτων.

Ηχηρές απουσίες και αποχωρήσεις

Αποχώρησαν οι σύμβουλοι Γιώργος Αράπογλου και Λευτέρης Πλάτανος, αφού προσήλθαν στο μέσον της διαδικασίας, προφασιζόμενοι ότι θίχτηκαν από την τοποθέτηση συμβούλου της πλειοψηφίας. Έτσι δεν τοποθετήθηκαν επί της ΜΠΕ της υπογειοποίησης.

Απών ήταν και ο Νίκος Παπανικολάου, οπότε ούτε και αυτός τοποθετήθηκε.

Άρα το ερώτημα που προκύπτει είναι:

ποιες θέσεις θα ανέπτυσσαν στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι;

Βέβαια, στα ρεπορτάζ που ακολούθησαν σε διάφορες ιστοσελίδες ο Λ. Γεωργαμλής εμφανίζεται να παρακολουθεί τη συνεδρίαση ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ο Λ. Πλάτανος μας δήλωσε ότι η δική του παρουσία, όπως και του Γ. Αράπογλου ήταν για «να ενημερωθούν».

Ο Ν. Παπανικολάου, προφανώς παραβρέθηκε ως… ρεπόρτερ της Φιλαηδόνας (η οποία ευθυγραμμισμένη με όλα τα σχετικά οπαδικά Μέσα δεν κατέγραψε κανένα τραμπουκισμό κατά μελών της Δημοτικής Αρχής και πολιτών). Από εκεί «δανειστήκαμε» και τις φωτογραφίες.

Πάντως οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να γνωρίζουν τις θέσεις τους για ένα έργο που εφόσον υλοποιηθεί θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης. Γιατί καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις με τους παράγοντες της ΑΕΚ, ή της Περιφέρειας, αλλά οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκλεγεί για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα της πόλης. Ή όχι;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *