Νέοι τραμπουκισμοί «οπαδών» κατά αιρετών του Δήμου μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο -ρεπορτάζ

Από τραμπουκισμούς «οπαδών» της ΑΕΚ σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σήμερα 8 Φεβρουαρίου. Η σημερινή συνεδρίαση περιλάμβανε ως θέμα την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στο τμήμα της που περνά μπροστά από το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ, έργο για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας έχει εκφράσει την αρνητική του θέση. Η παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατοίκων της πόλης στη συνεδρίαση, όπου αναμενόταν να παρουσιάσουν τις θέσεις του Δήμου, δεν κρίθηκε… ανεκτή από διάφορους παριστάμενους, οι οποίοι εκτόξευσαν αρχικά λεκτική βία και ακολούθως μπουκάλια με νερό, απειλές, σπρωξιές και φτυσίματα αδιακρίτως και χωρίς καμιά πρόκληση. Ανάμεσα στις κραυγές που ακούσθηκαν προς τους αιρετούς της πόλης ήταν: «μισθοφόροι», «μας έχετε γίνει εφιάλτης», «θα φύγετε από την πόλη» και άλλα τέτοια… επιχειρήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τραμπούκοι «φρόντισαν» να μην καταγραφεί σε εικόνα καμιά από τις πράξεις τους κατά των αιρετών

Ακολούθως οι τραμπούκοι ενεπλάκησαν σε σοβαρές συμπλοκές με κατοίκους του Γραμματικού οι οποίοι είχαν έρθει να διαμαρτυρηθούν για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Τα… αίματα είχαν ανάψει από νωρίς, όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι (ανάμεσά τους μαθητές των σχολείων της περιοχής) της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα τους και οι συγκεντρωμένοι «οπαδοί» της ΑΕΚ επέμεναν να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα της ΜΠΕ, το οποίο ήταν τελευταίο στην ημερήσια διάταξη.

To βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα, δείχνει την αγριότητα των συμπλοκών, καθώς και διάφορα πρόσωπα γνωστά στην πόλη μας από αντίστοιχες επιθέσεις τα προηγούμενα τρία χρόνια:

Μετά την εξέλιξη αυτή το Συμβούλιο αναβλήθηκε, χωρίς να συζητηθεί κανένα θέμα.

Η παρουσία των τραμπούκων δεν φαίνεται να ενοχλούσε τους επικεφαλής της ΑΕΚ (διακρίναμε τους Αλεξίου, Μπάγεβιτς και Ασλανίδη), αλλά και άλλους επώνυμους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, όπως ο Θ. Μαύρος ή ο πρόεδρος των παλαιμάχων Σαραφίδης.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας, οι οποίοι είτε είχαν αποχωρήσει στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/10/2017 (Αράπογλου, Πλάτανος) χωρίς να πάρουν θέση για τη ΜΠΕ και το έργο της υπογειοποίησης, είτε είχαν δηλώσει αποχή (Γεωργαμλής), είτε είχαν φροντίσει να λείπουν (Παπανικολάου). Κάποιοι μάλιστα από αυτούς (Γεωργαμλής, Παπανικολάου) ήταν παρόντες στα επεισόδια βίας κατά των αιρετών της πόλης μας.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *