Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι διαλέξεις φιλοσοφίας

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσιο διάλογο προκάλεσε η ομιλία της καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταυρούλας Τσινόρεμα, την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ. Το θέμα: Άνθρωποι και μηχανές. Νέες τεχνολογίες, ηθική και πολιτική, και οι αναφορές στη σύγχρονη εφαρμογή των τεχνολογιών, ειδικά στο χώρο της επικοινωνίας άναψαν το ενδιαφέρον. Πολλά τα ζητήματα που έθεσε η ομιλήτρια, όπως η ανάγκη θέσπισης κανόνων από την πολιτική για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης δράσης εταιρειών σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, η σχέση της κοινωνίας των πολιτών με την δράση των επιχειρήσεων αυτών και με την πολιτική, η εμβάθυνση σε ζητήματα ηθικής. Πολλά και τα ερωτήματα που δέχτηκε από το κοινό.

Η σειρά διαλέξεων με θέμα Φιλοσοφία και Πολιτική διοργανώνεται από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την διδάκτορα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Χρυσάνθη Κεχρολόγου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (ΑΠΘ). Ξεκίνησαν στις 9 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Μαρτίου.
Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου (λόγω Καθαράς Δευτέρας) με ομιλήτρια την Αθηνά Μιράσγεζη, διδάκτορα Φιλοσοφίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θέμα: Οι μεταμορφώσεις και οι παραμορφώσεις της αυτονομίας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *