Ένα σχόλιο και ένα ερώτημα σχετικά με τα έργα του γηπέδου της ΑΕΚ

Διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΑΕΚ – ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε από την Δικέφαλος 1924 ΑΕ η διαδικασία επιλογής της αναδόχου εταιρίας για την επόμενη φάση κατασκευής του έργου του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η φάση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο των σκυροδεμάτων και του σιδηρού οπλισμού του φέροντος οργανισμού του γηπέδου, την κατασκευή των πυλώνων, τις υπόλοιπες χωματουργικές εργασίες καθώς επίσης την κατασκευή και την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κερκίδων.
Το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης φάσης του έργου υπολογίζεται περίπου στους 14 μήνες. Κατά τη διαδικασία επιλογής η Δικέφαλος 1924 ΑΕ έλαβε πέντε αξιόπιστες προσφορές.
Ανάδοχος εταιρία είναι η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία σκυροδεμάτων ΒΑΓΕΝΑΣ Τεχνική Εταιρία. Να σημειωθεί ότι η εταιρία ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ είναι εκείνη, η οποία υλοποίησε την πρώτη φάση του έργου με τις εκσκαφές – αντιστηρίξεις.
Η έναρξη της εν λόγω φάσης του έργου θα είναι άμεση

Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε και μαθαίναμε από φήμες ότι για την κατασκευή του έργου κονταροχτυπιούνται όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ανάλογης κλίμακας έργων.

Και τελικά η ανάδοχος εταιρεία που ανακοινώθηκε είναι η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ (http://thermonassa.gr/). Μια εταιρεία που όπως φαίνεται και από την σελίδα της στο διαδίκτυο είναι εξειδικευμένη στην θερμομόνωση και στην στεγανοποίηση κτιρίων. Βέβαια η εμπειρία αποκτάται με τα έργα που αναλαμβάνεις και πάντα υπάρχει η πρώτη φορά.

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες άλλες εταιρείες έδωσαν τελικά προσφορά και ποιος ο τρόπος και το κριτήριο επιλογής του αναδόχου.

Εξάλλου ένα μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής θα προέρχεται από κρατικό χρήμα (Περιφέρεια Αττικής).

Δεν νομίζετε ότι το δικαιούμαστε;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *