Σε γραμμή αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή η πλειοψηφία του Σωματείου

Και νέα ανακοίνωση με την οποία βάλλει κατά της δημοτικής αρχής, εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, στην οποία μιλά για «προτιμήσεις». Και η νέα ανακοίνωση έχει ψηφιστεί από τις δυο παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. και ουσιαστικά στρέφεται και αφήνει αιχμές κατά της πλειοψηφούσας παράταξης του Σωματείου, με αναφορές και υπαινιγμούς που δεν μας είναι κατανοητές. Να θυμήσουμε ότι προηγήθηκε μια ακόμα ανακοίνωση, στην οποία έγινε προσπάθεια εμπλοκής της Δημοτικής Αρχής σε παραταξιακές αντιθέσεις του Σωματείου.

Προκαλεί εντύπωση ότι και οι δυο δημοσιοποιημένες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά τις εκλογές του Σωματείου δεν αναφέρονται σε προβλήματα των εργαζομένων, ή σε θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά κρίνουν μέλη της Δημοτικής Αρχής και σχολιάζουν «απόψεις» τους και παράλληλα καταγγέλλουν την παράταξη που κατέχει τις θέσεις του προεδρείου του Σωματείου.

Αν και ο ΠΟΛΙΤΗΣ δεν είχε την… τιμή να είναι αποδέκτης ούτε αυτής της ανακοίνωσης (όπως και της προηγούμενης), για την ενημέρωση των αναγνωστών μας της παραθέτουμε ολόκληρη:

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στη χτεσινή συνεδρίασή του (23/1/2018), αποφάσισε κατά πλειοψηφία (5 ΥΠΕΡ 3 ΚΑΤΑ), να εκδόσει το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

Το φως της τοπικής δημοσιότητας είδαν διάφορες ανακοινώσεις και δηλώσεις οι οποίες σκοπό είχαν στην πραγματικότητα να αμφισβητήσουν και να διαστρεβλώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων. Το χορό άνοιξε η συνδικαλιστική παράταξη των «Ανεξάρτητων» η οποία μίλησε για «αριθμητική και όχι πραγματική πλειοψηφία στο Δ.Σ ».

Τη σκυτάλη πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανανιάδης ο οποίος χαρακτήρισε ως παραταξιακή ανακοίνωση του Σωματείου. Να επαναλάβουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε τις 4 έδρες στους Ανεξάρτητους, τις 3 έδρες στην ΔΑΣ-ΟΤΑ και τις 2 έδρες στην ΕΑΚ από τις 9 έδρες του Δ.Σ. Αυτή είναι και η αριθμητική και η πραγματική απεικόνιση του αποτελέσματος και δεν αμφισβητείται. Από την εικόνα επίσης του αποτελέσματος μπορεί κανείς να καταλάβει (εκτός μάλλον του κ. Ανανιάδη που δεν του άρεσε η ανακοίνωση) ότι καμιά παράταξη από μόνη της δεν έχει την πλειοψηφία για να εκδίδει ανακοινώσεις. Βέβαια η διοίκηση του Δήμου δεν είχε τις ίδιες απορίες για το αν μια παράταξη ή το Δ.Σ του Σωματείου διοργάνωσε την Τετάρτη 17/1/2018 συνάντηση στο γκαράζ. (σ.σ. θα θέλαμε να μας κάνουν κατανοητό οι συντάκτες της ανακοίνωσης τι ακριβώς συνέβη σε αυτή τη συνάντηση)

H δημοτική αρχή μπορεί να συνεχίζει να έχει της προτιμήσεις της, όμως πρέπει να καταλάβει ότι οι εκλογές τέλειωσαν και πρέπει να σεβαστεί και να αποδέχεται της συλλογικές αποφάσεις του σωματείου και όχι μιας συγκεκριμένης παράταξης.

Η μέθοδος 2 μέτρα και 2 σταθμά καλά κρατεί!!

Το Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *