Παράταση για τους συμβασιούχους του Κοιμητηρίου σε έκτακτο Συμβούλιο

Την ανανέωση των συμβάσεων για τους συμβασιούχους που απασχολούνται στο Δημοτικό Κοιμητήριο φέρνει σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή. Για το θέμα είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά και σε συνάντηση που είχε με τους ίδιους τους συμβασιούχους. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες του Κοιμητηρίου και εργάζονταν στις 7/6/2017, άρα μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.

Ας σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων δεν είχε τεθεί αίτημα το καλοκαίρι από το Σωματείο των εργαζομένων, όταν μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων ο Δήμος αποφάσισε την ανανέωση όλων των συμβάσεων. Το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων τέθηκε για πρώτη φορά τρεις ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες του Σωματείου, ενώ έγινε προσπάθεια από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις να χρησιμοποιηθεί και για προεκλογικούς λόγους. Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή δήλωσε τη διάθεσή της να καλύψει το αίτημα των εργαζομένων, ακόμη και με τη χρήση «εντέλεσθε» του Δημάρχου, όπως έγινε για την πληρωμή ορισμένων από τους υπόλοιπους συμβασιούχους (αυτούς που συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη κατήγγειλε ότι δήθεν απολύθηκαν).

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει κατατεθεί αίτημα για 19 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων και αναμένεται σύντομα η προκήρυξη των θέσεων, ενώ εκκρεμεί και άλλο αίτημα για νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις εργαζομένων.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς». Στην ημερήσια διάταξη έχει τεθεί και δεύτερο έκτακτο θέμα, η διάθεση πιστώσεων για την τακτική επιχορήγηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου έτους 2018. Το θέμα είχε έρθει ως εκτός ημερησίας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/1, αφού είναι απαραίτητη η ψήφισή του για την εύρυθμη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΠΠΙΕΔ, Κοινωφελής Επιχείρηση, Σχολικές Επιτροπές), αλλά οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προτίμησαν να καταψηφίσουν την εισαγωγή του προς συζήτηση με αποτέλεσμα να μην συζητηθεί. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *