Προσπάθεια εμπλοκής της Δημοτικής Αρχής σε παραταξιακές αντιθέσεις του σωματείου

Την εμπλοκή της διοίκησης του Δήμου στις εσωτερικές διαδικασίες του Σωματείου εργαζομένων καταγγέλλει η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, κάτι που αποκρούει η πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία αποτελεί και το προεδρείο! Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Στις εκλογές που πραγματοποίησε πρόσφατα το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου υπήρξε ανατροπή στα αποτελέσματα, με συνέπεια η παράταξη (ΕΑΚ) που μέχρι σήμερα κατείχε το προεδρείο να βρεθεί στην τρίτη θέση με δυο μέλη στο Δ.Σ., ενώ στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Εργαζομένων με τέσσερις έδρες και στην δεύτερη η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) με τρεις. Στη συγκρότηση του προεδρείου δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία των τριών παρατάξεων με συνέπεια να σχηματιστεί προεδρείο μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη.
Στις 9 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή ΤΟ Δ.Σ. με την οποία καταγγέλλεται η Δημοτική Αρχή για εμπλοκή στις εκλογές του Σωματείου. Το στοιχείο… εμπλοκής το οποίο αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ότι η αντιδήμαρχος Ευτυχία Παπαλουκά έκανε δεκτή (!) την προεκλογική ενημέρωση από αντιπροσωπεία του Ανεξάρτητου Συνδυασμού σε εργαζόμενους των σχολείων με τους οποίους πραγματοποιούσε υπηρεσιακή συνάντηση. Τα στοιχεία για τα οποία η ανακοίνωση ψέγει την αντιδήμαρχο είναι ότι πρώτον προσέφερε τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους υποψήφιους να βρουν μαζεμένους εργαζόμενους (φανταζόμαστε ότι αν αρνούνταν θα υφίστατο καταγγελία για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης) και δεύτερον ότι παρέμεινε στη συνάντηση (η οποία γινόταν στο… γραφείο της) και άκουγε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων.
Μάλιστα το εν λόγω περιστατικό αντιπαρατίθεται σε άλλο, που αφορά συνάντηση του δημάρχου με τους συμβασιούχους του Δημοτικού Κοιμητηρίου, όπου δεν επετράπη η παρουσία στον επικεφαλής της ΔΑΣ.
Την ανακοίνωση αυτή, που στην ουσία αφορά μια εσωτερική αντιπαράθεση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του Σωματείου, επέλεξε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου ως θέμα η δημοτική σύμβουλος Δανάη Γκούμα (Λαϊκή Συσπείρωση), ζητώντας μάλιστα να τεθεί ως θέμα(!) συζήτησης, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Σημειωτέον ότι στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της διοίκησης του Σωματείου για να υποστηρίξει την παραπάνω καταγγελία, ενώ όπως αναφέρθηκε αυτή δεν έφθασε ποτέ στους δημοτικούς συμβούλους.
Ας δούμε όμως πώς ερμηνεύει η πλειοψηφούσα παράταξη του Σωματείου, η οποία κατέχει και το προεδρείο, την παραπάνω καταγγελία. Σύμφωνα με δική της ανακοίνωση- καταγγελία η παρουσία υποψηφίων τους στη συνάντηση της αντιδημάρχου με τους εργαζόμενους στα σχολεία έγινε αφού ζητήθηκε άδεια και μετά το πέρας της υπηρεσιακής συνάντησης. Ενδιαφέρον όμως γεννά και το ερώτημα που απευθύνουν στον (εκ των καταγγελλόντων) επικεφαλής της ΔΑΣ σχετικά με την αναφερόμενη συνάντηση του δημάρχου με τους συμβασιούχους: «γιατί ο συνάδελφος πήγε τους συμβασιούχους 3 μέρες πριν τις εκλογές στον Δήμαρχο και όχι μια μέρα μετά από αυτές;».
Το γεγονός είναι ότι ενώ οι συμβασιούχοι του Δημοτικού Κοιμητηρίου (για τους οποίους έγινε τόση αναφορά στην προεκλογική δραστηριότητα του Σωματείου) παραβρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν βρέθηκε εκεί κανείς εκπρόσωπος του Σωματείου(!) για να υποστηρίξει το αίτημά τους (να παραταθεί η σύμβασή τους). Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τη διοίκηση του Δήμου, υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της κεντρικής διοίκησης στην κατεύθυνση διερεύνησης της δυνατότητας να παραμείνουν οι εργαζόμενοι αυτοί για λίγους ακόμα μήνες, όπως έχει γίνει με τους υπόλοιπους συμβασιούχους των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *