Ο Δήμος καλεί στη δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προχωρά στη δημιουργία Δικτύου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής ύστερα από την υπ΄αριθμ. 315/2017 Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στόχος της δημιουργίας του Δικτύου είναι η προαγωγή και η προώθηση της αλληλεγγύης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού που αφορούν θέματα περιβάλλοντος, έκτακτων αναγκών, κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, καθώς και αθλητισμού και πολιτισμού, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπρόσθετα, οι εθελοντικές δράσεις του Δικτύου δύναται να λειτουργήσουν επικουρικά στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αποστολή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Μέλη της Ομάδας Εθελοντών μπορούν να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου καθώς και ετεροδημότες που επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο ή και τις γνώσεις τους όπου χρειασθεί, στις επωφελείς, εποικοδομητικές δράσεις του Δήμου πάντα με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο. Με αυτό το σκεπτικό και για την υλοποίηση του σκοπού θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο πρωτόκολλο του Δήμου, έπειτα από την παρούσα πρόσκληση.
Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα και τυχόν άλλα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στην αίτηση, θα διατηρηθούν στο αρχείο του Δήμου, και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου. Το δίκτυο θα εδρεύει στο Κέντρο Κοινότητας, θα υποστηρίζεται διοικητικά από αυτό και θα συντονίζεται από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την Κοινωνική Πολιτική, Προαγωγή της Υγείας, Παιδείας-Πολιτισμού & Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας.

Η δημιουργία του Μητρώου Εθελοντών θα συμβάλλει:
• Στην καταγραφή των ήδη ενεργών εθελοντών που προσφέρουν αμέριστα και ανιδιοτελώς εργασία σε διάφορες Κοινωνικές Δομές του Δήμου, οι οποίες και έχουν σημαντική απήχηση στους πολίτες, ώστε να είναι αναγνωρισμένοι, πλαισιωμένοι και προστατευμένοι
• Στην δημιουργία σημείου αναφοράς όπου μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι
• Στην ανάπτυξη ενός κέντρου συντονισμού όπου θα καταρτίζονται σχέδια δράσης για διάφορα κοινωνικά δρώμενα καθώς και για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας που βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Χαλκηδόνας στην οδό Αχαρνών 464 & Αγίων Αναργύρων (ισόγειο), τηλ. 210-2532037 ή στο Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αλίκης Γαλαζούλα (3ος όροφος), τηλ. 210-2532047 (εσ.305).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *