Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Απαλλαγή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται από τα δημοτικά τέλη προβλέπει ρητά ο Νόμος, σύμφωνα με σημείωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος καλεί όλους τους δήμους «να εφαρμόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του Ν.3345/2005 και να μην επιβάλλουν αναδρομικά δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο μεταγενέστερο αυτού της διακοπής ηλεκτροδότησης». Όπως επισημαίνεται, ο νόμος με σαφήνεια αναφέρει ότι τα ακίνητα απαλλάσσονται των δημοτικών τελών «για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά».

Με βάση αυτή την απόφαση ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας εξέδωσε σήμερα 17/1 ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ιδοκτήτες τέτοιων ακινήτων να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι για τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, να προσκομίσουν άμεσα στο Τμήμα Εσόδων & Διαχείρισης Περιουσίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στο ισόγειο του Δημαρχείου επί της Λ. Δεκελείας 97, Ν. Φιλαδέλφεια, τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωση περί διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας
  • Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου περί μη χρήσης του ακινήτου

Πληροφορίες: Τμήμα Εσόδων & Διαχείρισης Περιουσίας 213-2049026, 2132049024

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *