Καταγγελία για τον βανδαλισμό του μνημείου Μικρασιατών

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση καταδίκης του βανδαλισμού του μνημείου Μικρασιατών:

Την Πέμπτη 11/1/2018 άγνωστοι βανδάλισαν και κατέστρεψαν μάρμαρα της επένδυσης του μνημείου Μικρασιατικών και Αλησμόνητων Πατρίδων που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία επί της οδού Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η δημοτική αρχή καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες στρέφονται ενάντια στην μνήμη του ξεριζωμού και της προσφυγιάς που διαχρονικά τιμάται στην πόλη μας.

Ο Δήμος από το 2014 έως και σήμερα έχει παρέμβει, με τις υπηρεσίες του,  περισσότερες από οκτώ φορές προκειμένου να αποκαταστήσει φθορές που έχουν προκληθεί στο μνημείο από παρόμοιες καταστροφές, γκράφιτι κ.λ.π., ενώ έχει ζητήσει την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή βανδαλισμών.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή παρενέβησαν συνεργεία του Δήμου στο μνημείο και αποκατέστησαν προσωρινά τα κατεστραμμένα μάρμαρα έως ότου αντικατασταθούν από νέα, που ήδη έχουν παραγγελθεί και κατασκευάζονται.

 

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *