Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια με 700 υπογραφές για το αντιπλημμυρικό στην Σκρα

Στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου και την αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών Αγγέλικα Σαπουνά έχει διαβιβάσει από τις 22 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος το κείμενο διαμαρτυρίας με τις υπογραφές 700 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της οδού Σκρα. Οι κάτοικοι ζητούν να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή.
Στο κείμενο που υπογράφουν οι κάτοικοι τονίζουν:
«Εμείς οι κάτοικοι που διαμένουμε στην ευρύτερη περιοχή της οδού Σκρά ζούμε χρόνια τώρα τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τις πλημμύρες τους χειμερινούς μήνες τις καταστροφές στις περιουσίες μας και τους κινδύνους σε ανθρώπινες ζωές.
Μετά από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την άμεση ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ν. Φιλαδέλφειας και θα δώσει μια μόνιμη λύση στα προβλήματα των κατοίκων».

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου οι κάτοικοι είχαν προσκληθεί σε λαϊκή συνέλευση από τον Δήμο, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που απασχολεί την περιοχή. Στη συζήτηση που είχε γίνει τότε ο δήμαρχος είχε παρουσιάσει αναλυτικά την πορεία των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την σχεδίαση και μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Πρόκειται για την ενίσχυση του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7, έργο για το οποίο ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την μελέτη προκειμένου να διευκολύνει την Περιφέρεια.
Κι ενώ ο φάκελος των μελετών έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια μαζί με τον προϋπολογισμό του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης, δεν έχει ακόμα δοθεί η απαραίτητη έγκριση, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση.
Στη συνέλευση – ενημέρωση των κατοίκων ο Δήμαρχος είχε αναφέρει ότι είναι θετικό το γεγονός πως για το έργο έχει συμπεριληφθεί κωδικός στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αλλά ο συγκεκριμένος κωδικός έχει μέσα μόνο 5.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

3 Σχόλια

  1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας. Πιστεύω ότι το θέμα αυτό θα τελειώσει σύντομα ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

  2. Παραδώσατε κε. Δήμαρχε, όπως λέτε, τον ΄΄φάκελλο΄΄, παραμονές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, δηλ.μέσα στις αργίες !!!! Πόσος χρόνος απαιτείτε, απο τότε που με πολλά ΄΄παρακάλια και προτροπές ΄΄ απο την Περιφέρεια,τελείωσαν όλες οι διαδικασίες, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να εγκατασταθεί ο ΄΄εργολάβος΄΄ ??
    υποσ. Ο κ. Μπαρούτας και ο υπεύθυνος Αντ/ρχος, συμφωνούν με αυτό το δημοσίευμα ??

    1. κ. Γεραμά
      Το σύνολο των μελετών για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει στην Περιφέρεια από πολλά χρόνια πριν (2012). Υπολείπονταν κάποιες συμπληρωματικές μελέτες (στατικά φρεατίων, συμπληρωματικές γεωτεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης). Ο Δήμος, αν και δεν όφειλε λόγω αρμοδιότητας, αλλά για λόγους επίσπευσης και ολοκλήρωσης του συνόλου των μελετών του έργου ανέλαβε όλα τα παραπάνω και τα ολοκλήρωσε, υποβάλλοντάς τα στην Περιφέρεια στις 30.06.2017. Μετά από παρατηρήσεις της Περιφέρειας που κοινοποιήθηκαν στο Δήμο στις 4.10.2017 !!!!!! (και δευτερεύουσας σημασίας σε ότι αφορά την ορθότητα της μελέτης) οι υπηρεσίες του Δήμου υπέβαλαν εκ νέου την μελέτη διορθωμένη στις 13.11.2017. Έκτοτε αναμένουμε την έγκριση και δημοπράτηση του έργου. Τα έγγραφα που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω είναι στην διάθεσή σας οποτεδήποτε θελήσετε. Ποιος παρακαλάει και προς ποια κατεύθυνση νομίζω ότι μπορείτε να το καταλάβετε. Ποιος πιέζει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την κατασκευή του έργου νομίζω επίσης ότι είναι σαφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *