Πώς κάνει κοινωνική πολιτική ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Στην πόλη μας υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και δεν χάνουν ευκαιρία να αντιπαραθέσουν τα πεπραγμένα άλλων Δήμων, την ίδια ώρα που δεν έχουν ασχοληθεί ούτε ώρα να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας. Έτσι και τώρα: η απόφαση του Δήμου Λάρισας να προχωρήσει σε μειώσεις τελών έγινε αφορμή για ακόμη ένα κείμενο που τα… χώνει στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Αντί δικής μας απάντησης δανειζόμαστε το σχόλιο που ανάρτησε ο συμπολίτης μας Αλέξανδρος Ζορμπάς:

Μας πιπιλίζουν από χθες το βράδυ για τα ανταποδοτικά τέλη στην Λάρισα και πως ο Δήμος και η Δημοτική αρχή πήραν μία γενναία απόφαση να μειώσουν τα τέλη. Μέσα στο site του Δήμου δίνει παραδείγματα μειώσεων και τελικού κόστους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις τα ακριβή νούμερα των τελών (http://www.larissa-dimos.gr/…/4887-meioseis-20-ton-dimotiko…).

Ας δούμε για τις κατοικίες λοιπόν:
Νέα Φιλαδέλφεια: 1,40€/τ.μ.
Λάρισα μετά τις μειώσεις: 2,09€ /τ.μ.
Κατά τα άλλα χειροκροτούμε την μείωση 5%…

Στις ειδικές ευπαθής ομάδες ήδη από το 2016 στην πόλη μας ισχύουν τα εξής:
α) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε απόρους με πιστοποίηση από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
β) μείωση 50% για την κύρια κατοικία σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000 € προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, εφόσον καταθέσουν στο Δήμο πιστοποιητικό αρμόδιας υπηρεσίας, με το οποίο θα αποδεικνύεται η ιδιότητά τους.
γ) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 25.000 € προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, εφόσον καταθέσουν στο Δήμο πιστοποιητικό αρμόδιας υπηρεσίας, με το οποίο θα αποδεικνύεται η ιδιότητά τους. Οι ανωτέρω για να υπαχθούν στον ισχύοντα νόμο θα πρέπει να καταθέσουν στον Δήμο αίτηση.
δ) απαλλαγή για την κύρια κατοικία σε πολύτεκνους – τρίτεκνους όπως αυτοί εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, σύμφωνα με το Ν.3454/2006(ΦΕΚ 75/α/7-4-2006) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000€ προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο, ήτοι 26.000€ για οικογένεια με τρία τέκνα, 28.000€ για οικογένεια με τέσσερα τέκνα κλπ. Τα κατά νόμο απαιτούμενα δικαιολογητικά προς απόδειξη της ιδιότητας θα προσκομίζονται στην υπηρεσία εσόδων του δήμου.
ε) απαλλαγή σε μακροχρόνια ανέργους (με ανεργία άνω των 12 μηνών) για την κύρια κατοικία, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000,00 €, προσαυξημένο κατά 2.000,00 € για κάθε ανήλικο προστατευόμενο μέλος.
στ) Μείωση 50% για 2 χρόνια σε νέους επιχειρηματίες με επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν χώρους άνω των 700 τ.μ. εντός των ορίων του δήμου.

Αυτά για όσους δοκιμάζουν να συγκρίνουν την κοινωνική πολιτική και πρόνοια του Δήμου μας με άλλους Δήμους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *