Διπλή βράβευση για τον μαθητή του 2ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας Π. Κοντοειδή

To 2o βραβείο έλαβε η εργασία του μαθητή του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας Παναγιώτη Κοντοειδή, με θέμα «5Game Changing Technologies» από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τη ΝΟΚΙΑ Ελλάς. Η βράβευση έγινε στην έναρξη εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Ενώσεις Ελλήνων Φυσικών, Χημικών, Γεωλόγων και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών, το τριήμερο 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 στο ΤΕΙ Αθήνας, με θέμα «Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν…». Συμμετείχαν 800 μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα έχοντας χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Το βραβείο απονεμήθηκε από την κα Παρασκευή Κλειδέρη, μέλος του ΔΣ της ΕΕΦ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ο μαθητής πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις της εργασίας του.

Στις 17 Δεκεμβρίου, επίσης, διαγωνίστηκε και παρουσίασε άλλη εργασία του με το θέμα «Gravitational Surfing» και η επιστημονική επιτροπή της ΕΕΦ την κατέταξε στις εργασίες που θα βραβεύσει στο τέλος Ιανουαρίου του 2018 στην Παλιά Βουλή.

Ο μαθητής, συμμετείχε επίσης στην Dream Team της ΕΕΦ που την αποτελούσαν πέντε μαθητές και για πρώτη φορά έλαβε μέρος στην 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής (Experimental Physics Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια στις 9 Δεκεμβρίου 2017. Συνδιοργανωτής του διαγωνισμού ήταν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ο επίσημος εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας στην EPS (European Physical Society) και την BPU (Balkan Physical Union) και εκτός των βαλκανικών χωρών συμμετείχαν και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και το Καζακστάν. Η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετική επίδοση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *