Στα «μουλωχτά» ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε με το έργο στον Ποδονίφτη

Χωρίς διαβούλευση, με τους κατοίκους της περιοχής Προμπονά που βρέχεται από τον Ποδονίφτη να έχουν άγνοια και χωρίς καμιά δημόσια τοποθέτηση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά υπέρ τη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων διευθέτησης του Ποδονίφτη. Συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτικό που αποκαλύπτει σήμερα ο ΠΟΛΙΤΗΣ, η ΕΠΖ του γειτονικού μας Δήμου τα βρήκε όλα… εντάξει σχετικά με το έργο. Σύμφωνα με την απόφασή της, «δεν αναμένονται περιβαλλοντικές επιπτώσεις»(!) κατά τη φάση λειτουργίας του έργου, ενώ κατά τη φάση κατασκευής θα υπάρχουν μόνο κάποιες… προσωρινές αρνητικές επιπτώσεις. Κι αυτό παρότι σημειώνουν ότι θα υπάρξει αποψίλωση της παρόχθιας βλάστησης!

Με την απόφαση αυτή, που στηρίχθηκε στις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου, ο Δήμος Αθηναίων δίνει το πράσινο φως να τσιμεντοποιηθεί ο Ποδονίφτης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις απόψεις των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων που γειτνιάζουν με το ποτάμι, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης που οργάνωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Για την ιστορία στην σχετική συνεδρίαση της ΕΠΖ παραβρέθηκαν μόνο έξι μέλη, οι αντιδήμαρχοι Ν. Παπαχελά (πρόεδρος ΕΠΖ), Α. Ζέπου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Αβραμίδης, Η. Βλαχάκης, Β. Αγγελόπουλος, Α. Ζαφειροπούλου. Απόντες ήταν οι: Χ. Βασιλείου, Ε. Μυριβήλη, Ε-Σ. Ζαχαροπούλου, Ν. Κακλαμάνης, Σ. Πρωτονοταρίου-Ανδριοπούλου, Α. Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωματικοί: Α. Βαρελάς, Ν. Βαφειάδης, Ρ. Αξελός και Π. Κωνσταντίνου.

Η απόφαση

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *