Κοινή διάθεση η διατήρηση του Ποδονίφτη στη φυσική του μορφή

Σε απόλυτη αρμονία με τις διαθέσεις των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται η εισήγηση του Δήμου να απορρίψει τη μελέτη που έχει ετοιμαστεί για τη διευθέτηση του Ποδονίφτη και να ζητήσει να μελετηθούν όλες οι παράμετροι του ποταμού, αποκλείοντας την «ελαφρά τη καρδία» τσιμεντοποίησή του. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πλούσια συζήτηση που έγινε στην ανοικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης την Παρασκευή 15/12.

Κάτοικοι από όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και συλλογικότητες που ενδιαφέρονται για το ποτάμι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που έγινε συνεισφέροντας με εικόνες από τον Ποδονίφτη. Έντονη η ανησυχία για το σχεδιαζόμενο έργο, αλλά και προβληματισμός για τα φαινόμενα μόλυνσης, αυθαίρετων κατασκευών και τους κινδύνους από διαβρώσεις στα πρανή. Αυτό που πολλοί ομιλητές τόνισαν είναι  ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στο ποτάμι, αλλά αυτές θα πρέπει να δημιουργούν συνθήκες επισκεψιμότητας, αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και αντιμετώπιση των όποιων πλημμυρικών κινδύνων με λύσεις που δεν θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει αφενός συντονισμός με όλους τους δήμους από τους οποίους περνά ο Ποδονίφτης, αφετέρου για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη μελέτη αντιμετώπισης όλων των σημερινών προβλημάτων του ρέματος.

Ο Πολίτης σύντομα θα «ανεβάσει» την εισήγηση -παρουσίαση που έκανε η σύμβουλος του δημάρχου Δέσποινα Σπανούδη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *