Επί προσωπικού, ή όταν ο κιτρινισμός παίρνει ένα επικίνδυνα φαιό χρώμα

Σε προηγούμενο φύλλο εφημερίδας που εκδίδει ο Χ.Τ. φιλοξενήθηκε σχόλιο που ασχολήθηκε με τις… σπουδές μου, την προσωπικότητά μου και τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Στο φύλλο που κυκλοφορεί, μου έκανε την… τιμή να ασχοληθεί ο ίδιος ο εκδότης σε ένα κείμενο με αφορμή τις… θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Ο κ. Χ.Τ. προφανώς φιλοδοξεί να λειτουργήσει στην πόλη ως αστυνομία της σκέψης και του φρονήματος. Παραθέτει ένα προσωπικό μου σχόλιο, το οποίο ούτε θίγει, ούτε πολύ περισσότερο απαξιώνει το θρησκευτικό συναίσθημα κανενός (αντιθέτως επιχειρεί να το προστατεύσει από υπερβολές και στρεβλώσεις) για να γεμίσει τη στήλη του με λασπολογίες και ανυπόστατες «ειδήσεις», όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας το δημοσίευμα που επισυνάπτω, όπου ούτε λίγο – ούτε πολύ χαρακτηρίζει εμένα και τους… ομοϊδεάτες μου «άθεους», μας χρεώνει «υβριστικές» και «απαξιωτικές» απόψεις για τη χριστιανική πίστη και το προκλητικότερο: ότι «φίλοι και γνωστοί μας μάχονται για να έχουν οι μουσουλμάνοι το τζαμί τους».

 

Απαξιώ να απαντήσω στο ρυπαρογράφημα αυτό, που ξεπερνά σε κιντρινισμό και τους πρωτεργάτες του είδους. Ούτε θα μπω στον πειρασμό να αναφερθώ στην προσωπικότητα του ανδρός, ή στις προσωπικές απόψεις και τις προτιμήσεις του. Είμαστε γνωστοί στην πόλη και οι απόψεις μας, όπως και οι πράξεις μας διατυπώνονται και πραγματοποιούνται στο φως της ημέρας. Φαίνεται ότι οι γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι της πόλης ενοχλούνται και από τις απόψεις και από τις πράξεις μας. Και επιδίδονται σε επικίνδυνες μεθοδεύσεις, γνωστές από το ανώμαλο πολιτικό παρελθόν του τόπου, όπου το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία -οικογένεια» έγινε σημαία αντιδημοκρατικών και φασιστικών διώξεων.

Δήλωση πίστης και φρονήματος δεν πρόκειται να κάνουμε κύριε Χ.Τ. Αφήνουμε σε εσάς και τους φίλους σας την υποκριτική σχέση με την εκκλησία, τον πατριωτισμό, αλλά και την οικογένεια, αφού έχετε τόσο μεγάλη ανάγκη να αποτινάξετε από πάνω σας τη σκιά των ποινικών υποθέσεων που σας βαρύνουν.

Γιώργος Κατερίνης

 

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *