Αυξημένη κατά 1,5 εκατ. ευρώ η μισθοδοσία στο Δήμο

Μια σοβαρή αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται στη μισθοδοσία του προσωπικού εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2018. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την αναπτυξιακή λογική που έχει ο προϋπολογισμός και αφορά την ενίσχυση των υπηρεσιών αιχμής με μόνιμο κυρίως προσωπικό.

Ας δούμε όμως με αριθμούς τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός:

  • Στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού τα εγγεγραμμένα ποσά αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι αυξημένα κατά 800 χιλιάδες περίπου σε σύγκριση με τον τελευταίο διαμορφωμένο προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης (31/8/2014). Αύξηση 49,36%!
  • Στην υπηρεσία πρασίνου αντίστοιχα ο προϋπολογισμός του 2018 φθάνει τα 880 χιλιάδες ευρώ, αυξημένος κατά 260 χιλιάδες σε σύγκριση με το 2014. Αύξηση 42,29%!
  • Αυξημένα είναι τα ποσά σε μια σειρά ακόμα υπηρεσίες, όπως το νεκροταφείο, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες τεχνικών έργων, ενώ σημαντικά μειωμένες είναι οι δαπάνες στις γενικές υπηρεσίες και τις οικονομικές – διοικητικές, γεγονός που δείχνει το βάρος που ρίχνει η δημοτική αρχή στην παραγωγική αναδιάταξη του προσωπικού του Δήμου.
  • Τέλος δυο κονδύλια που ήταν μηδενικά ή μειωμένα στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων διοικήσεων είναι αυτά που αφορούν τις υπηρεσίες παροχής κοινωνικής πολιτικής μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (360 χιλιάδες ευρώ) και τη δημοτική αστυνομία, όπου επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι υπάλληλοι.

Η συνολική αύξηση της μισθοδοσίας σε σχέση με το επίπεδο που βρισκόταν το 2014 ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας ποσοστό 22,12%.

Πίσω από τους αριθμούς αυτούς κρύβονται θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν προστεθεί στις ιδιαίτερα υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου. Είναι οι προσλήψεις από ενεργοποιημένους διαγωνισμούς του 2008 και του 2009 στην καθαριότητα (16 άτομα) και το πράσινο (15 άτομα), οι οποίοι όμως εξακολουθούν να έρχονται με το… σταγονόμετρο στο Δήμο (λόγω της μεγάλης χρονικής απόστασης από την ημερομηνία που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, πολλοί επιτυχόντες εκείνων των διαγωνισμών δεν αποδέχονται το διορισμό τους). Είναι επίσης ο διαγωνισμός για 19 άτομα στην καθαριότητα, ο οποίος έχει εγκριθεί ήδη από τα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται η προκήρυξή του. Κοντά σε αυτούς βρίσκονται σε εξέλιξη προγραμματισμένες προσλήψεις συμβασιούχων, για την κάλυψη των αναγκών. Με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών ο Δήμος αναμένεται να έχει ενισχυθεί με δεκάδες εργαζόμενους, γεγονός που του επιτρέπει να αναπτύξει τις υποδομές του και να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στον πολίτη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *