Στα δικαστήρια ο δήμαρχος γιατί δεν… πέταξε στο δρόμο τη φιλοζωική

Για άλλη μια βρέθηκε στα δικαστήρια ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σήμερα Τρίτη 5/12, ύστερα από μήνυση της Διεύθυνσης Δασών. Το… έγκλημα για το οποίο δικαζόταν; Γιατί δεν πέταξε την φιλοζωική και τα περίπου 150 ζωάκια που φιλοξενεί στο… δρόμο.

Ναι, την ώρα που πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται στο στόχαστρο του φιλοζωικού κινήματος (και δικαίως) επειδή δεν διαθέτουν χώρους και υποδομές για τα αδέσποτα, ο Δήμος μας ο οποίος φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ζωολογικού κήπου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας τα αδέσποτα ζώα, καλείται να τα ξεσπιτώσει.

Η ιστορία είναι πολύ παλιά και έχει να κάνει με τις αυθαιρεσίες που διαχρονικά έγιναν στο Άλσος, από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Μια από αυτές είναι και οι εγκαταστάσεις του πρώην ζωολογικού κήπου, οι οποίες πρέπει να κατεδαφιστούν. Δεκαετίες τώρα βρίσκονται αυτές οι εγκαταστάσεις μέσα στο Άλσος, αλλά στο… σκαμνί κλήθηκε να κάτσει ο σημερινός Δήμαρχος που έχει ξεκινήσει να διευθετεί αυτές τις αυθαιρεσίες έμπρακτα (να θυμήσουμε ότι κατεδαφίστηκαν ήδη μια σειρά αυθαίρετα κτίσματα, όπως ο πρώην Κένταυρος και τα Ρώσικα). Να σημειωθεί ότι ήδη ο Δήμος έχει εκκινήσει διαδικασίες για να βρει τον κατάλληλο χώρο για τη στέγαση των αδέσποτων, όπως όλα όμως στο ελληνικό Δημόσιο απαιτούν πολύ… χρόνο.

Η επιλεκτική σπουδή που επιδεικνύουν κάποιες υπηρεσίες του κράτους για την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών μέσα στο Άλσος, δεν συνάδουν με την απαράδεκτα χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθούν άλλες υπηρεσίες του, όταν π.χ. πρέπει να εγκρίνουν χρηματοδοτήσεις ή έργα.

Η σημερινή ταλαιπωρία έληξε με θετική (ευτυχώς) εξέλιξη.

Ο δήμαρχος με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook θύμισε όμως και μια άλλη πτυχή αυτής της υπόθεσης. Τον τίτλο «Ο Βασιλόπουλος πετά στο δρόμο τη φιλοζωική», που πριν από ένα χρόνο ανέβασε στην ιστοσελίδα του τοπικός δημοσιογράφος, αντιστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα…

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *