Αθρόα προσέλευση στη διάλεξη του Ευτύχη Μπιτσάκη

Σε ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξελίχθηκε η διάλεξη που έδωσε ο γνωστός επιστήμονας – φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης στην πόλη μας, συμμετέχοντας στη σειρά διαλέξεων που διοργανώνει ο Δήμος με τη συνεργασία της πανεπιστημιακού Χρυσάνθης Κεχρολόγου.
Δεκάδες συμπολίτες μας, αλλά και άνθρωποι από όλη την Αθήνα, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ. Ο αειθαλής ομιλητής, με απλό και κατανοητό τρόπο μίλησε για φιλοσοφία, αλλά και για φυσική, χημεία και φυσικά… πολιτική, αναπτύσσοντας το θέμα Η φιλοσοφική θεμελίωση της πολιτικής. Δεν απέφυγε να μιλήσει για την τρέχουσα πολιτική, αλλά δεν έλειψαν και οι πλούσιες αφηγήσεις του από την πρόσφατη ιστορία μας και την γνωριμία του με αρκετούς κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου.
Την διάλεξη παρακολούθησε και ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Σωκράτης Δεληβογιατζής.
Οι διαλέξεις για την Φιλοσοφίας και την Πολιτική πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Κέντρου Φιλοσοφίας που διοργανώνει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την Διδάκτορα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (ΑΠΘ). Ήδη από τον Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί πέντε διαλέξεις και συνεχίζονται στις 8 Ιανουαρίου 2018, με την Επίκουρο Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελένη Λεοντσίνη, με θέμα «Η τέχνη του άρχειν, η δικαιοσύνη και το κοινό συμφέρον κατά τον Αριστοτέλη».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *