Ο Δήμος θα πληρώσει στους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του… 2012

Ποσό 45.000 ευρώ θα καταβάλει εντός του 2017 ο Δήμος στους εργαζόμενούς του για Μέσα Ατομικής Προστασίας τα οποία δεν τους είχαν χορηγηθεί το 2012! Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (29/11).

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ που απασχολούνται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικές υπηρεσίες κ.λπ.) δικαιούνται βάσει της εργατικής νομοθεσίας μια σειρά παροχές, που στοχεύουν στην ατομική τους προστασία και ασφάλεια. Πολλοί Δήμοι στο παρελθόν δεν τα παρείχαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διεκδικήσεις και προστριβές. Πριν λίγους μήνες με ειδική διάταξη που έφερε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νόμο για τους ΟΤΑ (Ν. 4483/ 31-7-2017) έδωσε τη δυνατότητα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και το γάλα που δεν είχαν χορηγηθεί για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016 να αποτιμηθούν σε χρήμα (βάσει της τιμής σχετικού διαγωνισμού) και να καταβληθούν στους εργαζόμενους, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις, με το σκεπτικό ότι αυτά τα είδη οι εργαζόμενοι τα προμηθεύτηκαν με δικές τους δαπάνες.

Στο Δήμο μας δεν είχαν χορηγηθεί τα ΜΑΠ για το έτος 2012, από την διοίκηση Γαϊτανά, αφού τη χρονιά εκείνη δεν πραγματοποιήθηκε η σχετική σύμβαση. Οι δικαιούχοι εργαζόμενοι είναι 157 και το ποσό που δικαιούνται ανέρχεται σε 36.574 ευρώ, ή 44.986 ευρώ με το ΦΠΑ.

Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την εφάπαξ καταβολή του ποσού που επιμερίζεται για τα είδη που αντιστοιχούν σε κάθε υπάλληλο, εντός του 2017, απόφαση που ελήφθη ομόφωνα, κλείνοντας ακόμα μια εκκρεμότητα από το παρελθόν.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *