Διαμαρτύρεται η Δανάη Γκούμα για ένα θέμα που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ότι θέλει να εφαρμόσει στα… μουλωχτά την κυβερνητική πολιτική, κατηγορεί η Δανάη Γκούμα τη δημοτική αρχή, με αφορμή ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου δεν έχει συμπεριληφθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης η συζήτηση που είχε ζητήσει ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου για την απόφαση που αφορά την ανάθεση εργασιών αναβάθμισης του πρασίνου σε ιδιώτη. Το θέμα είχε φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το σωματείο στην προηγούμενη συνεδρίαση και η πλειοψηφία είχε αποφασίσει να το εισάγει ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ, η απουσία του Δημάρχου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και ο λόγος που η πρόταση του Συλλόγου των εργαζομένων δεν τέθηκε στην ημερήσια διάταξη. Το θέμα της απουσίας του Δημάρχου είναι σε γνώση των εκπροσώπων του σωματείου, όπως και ότι το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Προκαλεί λοιπόν απορία ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έσπευσε να προβεί σε καταγγελία, για ένα θέμα στο οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει το Σωματείο.

Συγκεκριμένα η κ. Γκούμα μας έστειλε την παρακάτω δήλωση – ανακοίνωση:

«Την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής έχει ταχθεί η -εκλεγμένη με την υποστήριξη και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ- Δημοτική Αρχή η οποία θέλει να εφαρμόσει στα μουλωχτά και δεν φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του πρασίνου με την ανάθεση σε τρίτο της αναβάθμισης και συντήρησης, για δύο χρόνια, 11 κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και πλατειών.

Ενώ, Δημοτική Αρχή και πρόεδρος, δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Μάλιστα, το ίδιο σκηνικό είδαμε και όταν θέσαμε το θέμα της αξιολόγησης στη συνεδρίαση της 4ης Οκτώβριου για την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθεί το ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας για την αξιολόγηση δημοσίων υπάλληλων και τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου προς τη Δημοτική Αρχή .

Δύο φλέγοντα ζητήματα για το Δήμο μας, την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και τη ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, τα οποία αποτελούν σημεία της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να περάσει η αντιλαϊκή επίθεση και στη Τοπική Διοίκηση, έχετε δεσμευτεί να θέσετε ως θέματα στην «αμέσως» επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα για την αξιολόγηση δεσμευτήκατε από τις 4 Οκτωβρίου ότι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ενώ για την ιδιωτικοποίηση προσπαθήσατε το αποφύγετε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συζητηθούν κανονικά στο αυριανό ΔΣ όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί και η Δημοτική Αρχή».

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *