Επιμορφωτικό σεμινάριο στις πρώτες βοήθειες

Από το γραφείο τύπου του Δήμου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών «Δωρεάν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμους, που εκπαιδεύτηκαν κατά προτεραιότητα λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Ξένο σώμα στο λάρυγγα – πνιγμονή, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), Τραύμα, Αιμορραγία, Ρινορραγία, Έγκαυμα, Διάσειση, Διάστρεμμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, Ηλίαση και Υποθερμία κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις απαραίτητες τεχνικές και γνώσεις Α΄ Βοηθειών οι οποίες μπορεί να αποβούν σωτήριες για τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας οποιασδήποτε ηλικίας. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του σεμιναρίου και το ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και όσους το παρακολούθησαν.

Στόχος μας, επίσης, αποτελεί η διοργάνωση αντίστοιχων σεμιναρίων και για το γενικό πληθυσμό του Δήμου ούτως ώστε οι τεχνικές διάσωσης να γίνουν βίωμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Αξίζει να θυμόμαστε όλοι ότι η γνώση μπορεί εκτός από την πρόληψη, ακόμη και να σώσει μια ζωή».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *