Τα… παραλειπόμενα μιας συνεδρίασης

Στιγμιότυπα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/11):

  • Ρουτίνα τείνει να γίνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το κλίμα έντασης που δημιουργείται, με πρωταγωνιστή τον Ι. Τομπούλογλου, ακόμα και σε θέματα καθαρά διοικητικά. Ένα τέτοιο σκηνικό δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης (15/11), όταν συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. για τη διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού. Συγκεκριμένα η εισήγηση ζητούσε να ανακληθεί η απόφαση για τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού προϋπολογισμού 115.000 ευρώ, ώστε να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση θέμα διαγωνισμού μικρότερου ποσού. Παρά τις αναλυτικές εξηγήσεις που δόθηκαν από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ότι δεν έγινε κατορθωτό να διεξαχθεί ο διαγωνισμός και ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του έτους και επιπλέον οι ανάγκες είναι άμεσες, αλλά μικρότερες από τις αρχικά προϋπολογισμένες, υπήρχε μια συνεχής επιμονή με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές για τη σκοπιμότητα της εισήγησης αυτής. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Ι. Τομπούλογλου. Μια φράση του δημάρχου ότι αυτοί που αντιδρούν σήμερα δεν είχαν ψηφίσει το έργο, αλλά είχαν διαμαρτυρηθεί και για το ύψος του, προκάλεσε την… έκρηξη του κ. Τομπούλογλου, ο οποίος διέκοψε και με το γνώριμο ύφος του παραλίγο να δυναμιτίσει και πάλι τη συνεδρίαση, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των τακτικών θεμάτων. Η άμεση διακοπή της συζήτησης από τον πρόεδρο, εκτόνωσε την κατάσταση. Φυσικά ο κ. Τομπούλογλου φρόντισε να αποχωρήσει στη συνέχεια, συνεχίζοντας την παράδοση της μη παρουσίας του στα περισσότερα θέματα των συνεδριάσεων.

 

  • Απουσιών… συνέχεια για την παράταξη Αράπογλου. Μετά από ένα μικρό… διάλειμμα, συνεχίζεται η αποχή του Γ. Αράπογλου, αλλά και των άλλων δυο συμβούλων του συνδυασμού του, από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Είναι ζήτημα αν μέσα στο 2017 η παράταξη έχει τοποθετηθεί σε κάποιο από τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα θέματα των τελών για το 2018 που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση. Ο εκπρόσωπος της παράταξης Αράπογλου, Λ. Πλάτανος, δεν ψήφισε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που προηγήθηκε την εισήγηση για διατήρηση των περισσότερων τελών στα περσινά επίπεδα, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου. Στην οποία όμως δεν εμφανίστηκε (!), όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του συνδυασμού. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο κ. Αράπογλου και ο φιλικός του τύπος είχαν σηκώσει υπέρμετρα το θέμα της αύξησης των τελών τραπεζοκαθισμάτων πριν δυο χρόνια, αλλά φρόντισαν να λείπουν στη συνεδρίαση που… μείωσε τα τέλη.

 

  • Οι θάνατοι από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ήταν ένα θλιβερό φόντο στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του σώματος Γ. Πάνος, αλλά και ο Δήμαρχος εξέφρασαν τα συλληπητήρια του σώματος προς τους συγγενείς των θυμάτων. Η επικείμενη διαβούλευση για το έργο του Ποδονίφτη, αλλά και η καθυστέρηση του αντιπλημμυρικού έργου της οδού Σκρα, για την οποία ο Δήμαρχος ανάγγειλε συνέλευση των κατοίκων την επόμενη Τετάρτη 22/11, υπογραμμίζουν την τεράστια σημασία τέτοιων έργων, τα οποία δυστυχώς χρονίζουν ή προχωρούν χωρίς σχεδιασμό.

 

  • Επίσημη… πρώτη για τον νεορκισθέντα δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Αγγελή (εικονίζεται ανάμεσα στον Β. Παπακώστα και την Α. Γαλαζούλα) ο οποίος συμπληρώνει την ομάδα της πλειοψηφίας, η οποία αποκτά και πάλι 18 μέλη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Δήμος προς Διεύθυνση Δασών: Δώστε άμεσα έγκριση στον νέο Κένταυρο

Μείωση 20% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *