Μείωση 20% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Μείωση 20% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Μοναδική προϋπόθεση, οι καταστηματάρχες να μην έχουν πραγματοποιήσει παράβαση στην χρήση αυτών των χώρων κατά την προηγούμενη χρονιά. Η απόφαση αυτή θα ισχύσει για το 2018, οπότε όλοι οι επιχειρηματίες που κατά το 2017 δεν χρεώθηκαν με κάποια παράβαση θα πληρώσουν μειωμένα τέλη την επόμενη χρονιά.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθορίσθηκαν τα τέλη για την επόμενη χρονιά. Έτσι:

  • Ίδια με το 2017 παραμένουν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καθώς και ο δημοτικός φόρος (είναι τα τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος).
  • Με την προσθήκη της παραπάνω μείωσης, ίδια παραμένουν τα υπόλοιπα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων.
  • Τα ίδια με το 2017 παραμένουν και τα τέλη διαφήμισης.
  • Στα τέλη του Δημοτικού Κοιμητήριου ψηφίστηκαν αλλαγές με σημαντικότερη την έκπτωση 20% σε όλα τα τέλη για τους θανόντες ή υπόχρεους δημότες. Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν το δικαίωμα φύλαξης οστών σε μαρμάρινες οστεοθήκες (προστέθηκε μια έκπτωση για την δεκαετή χρήση και προστέθηκε μια ξεχωριστή κατηγορία για τις οστεοθήκες της εισόδου του νεκροταφείου), το δικαίωμα ταφής νηπίου (προστέθηκε τέλος 30€ για κάθε έτος παράτασης πέραν της πενταετίας) και το δικαίωμα ανάμματος καντηλιού (προβλέπεται δωρεάν για τους δυο πρώτους μήνες και για τους επόμενους 20€ το μήνα, ή 200€ το χρόνο). Να σημειώσουμε ότι όπως σημειώνει η εισήγηση και με τις παραπάνω αλλαγές τα τέλη παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα  των όμορων νεκροταφείων και δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

 

Διαβάστε επίσης:

Δήμος προς Διεύθυνση Δασών: Δώστε άμεσα έγκριση στον νέο Κένταυρο

Τα… παραλειπόμενα μιας συνεδρίασης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *