Δήμος προς Διεύθυνση Δασών: Δώστε άμεσα έγκριση στον νέο Κένταυρο

Απόφαση με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση της έγκρισης της – καθ’ όλα νόμιμης – αίτησης άδειας επέμβασης για την ανέγερση του νέου αναψυκτηρίου εντός του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και απαιτεί την άμεση έγκρισή της από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έλαβε στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προηγήθηκε μια αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των αυθαιρεσιών στο αναψυκτήριο του Άλσους, στην κατεδάφισή του λόγω των αμετάκλητων αποφάσεων της δικαιοσύνης και των προστίμων που είχαν επιβληθεί και στην διαδικασία εκ νέου σχεδιασμού νέου αναψυκτηρίου, φιλικού προς το Άλσος. Ο Δήμαρχος ανέφερε όλες τις σχετικές μελέτες και εγκρίσεις που έχουν συγκεντρωθεί για την κατασκευή του νέου Κένταυρου και τόνισε ότι είμαστε ίσως ο πρώτος Δήμος στην Αττική που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατασκευής αναψυκτηρίου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και σεβόμενος απόλυτα το χαρακτηρισμό του Κοινοχρήστου Χώρου.

Κι όμως το θέμα έχει… κολλήσει στην Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία δεν έχει εκδώσει την απαραίτητη άδεια επέμβασης, ώστε να κατατεθεί ο φάκελος του έργου στην Πολεοδομία για να εκδοθεί άδεια δόμησης. Ο Δήμαρχος υπαινίχθηκε ότι υπάρχει ένας ιδιότυπος εκβιασμός από τη Διεύθυνση Δασών, η οποία θέτει ως προϋπόθεση την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός του Άλσους, ιδιαίτερα του σταθμού των απορριμματοφόρων, για τον οποίο είναι γνωστό ότι εκκρεμεί η μεταφορά του εφόσον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

 

Στην επόμενη συνεδρίαση συζήτηση για το έργο του Πρασίνου

Εκτός ημερήσιας διάταξης ο Σύλλογος των εργαζομένων του Δήμου έθεσε θέμα συζήτησης για την απόφαση που έλαβε στην προηγούμενη συνεδρίασή του το Δ.Σ. για τη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης εργασιών ανάπλασης χώρων πρασίνου του Δήμου, την οποία χαρακτηρίζει μερική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου. Η εισήγηση της πλειοψηφίας ήταν να έρθει ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, καθόσον δεν υπήρχε καμιά προετοιμασία (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε σταλεί καν το αίτημα στα μέλη του Δ.Σ.), όπως και αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της άμεσης συζήτησης τάχθηκαν τα παρόντα μέλη της αντιπολίτευσης Ι. Τομπούλογλου, Χ. Κοπελούσος, Απ. Κόντος, Δ. Γκούμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μείωση 20% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τα… παραλειπόμενα μια συνεδρίασης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *