Δήμος: Δεν εκδίδουμε εμείς τις αποφάσεις αναστολής του ΚΕΑ

Πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι αποφάσεις αναστολής χορήγησης του Kοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 13.000 περίπου δικαιούχους, κάποιοι από αυτούς και στην πόλη μας. Ο Δήμος, ως αποδέκτης καταγγελιών πολιτών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωσε τονίζοντας ότι τις εν λόγω αποφάσεις εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας:

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ενημερώνει τους δικαιούχους του ΚΕΑ που έχουν επέλθει σε αναστολή λόγω των οικογενειακών επιδομάτων, ότι οι εν λόγω αποφάσεις εκδίδονται από το Υπουργείο Εργασίας και όχι από το Δήμο.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικογένειες λόγω της αναστολής πληρωμών και ήδη έχει παραπέμψει με εισήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού, συμπολίτες μας που προσήλθαν στην Υπηρεσία για να καταγγείλουν το γεγονός, σε Κοινωνικές Δομές για έκτακτη βοήθεια.

Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στους δικαιούχους με όποια μέσα διαθέτει.

Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ του asfalistiko.gr:

Την αναστολή της καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε περίπου 13.000 δικαιούχους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, επειδή από τις διασταυρώσεις που έγιναν προέκυψε ότι δεν δήλωσαν αλλαγές στην εισοδηματική ή περιουσιακή τους κατάσταση μέσα στον ένα μήνα που προβλέπεται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «το KEA είναι ένα πρόγραμμα με πρωτοποριακά στοιχεία που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά άμεσα, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν».

«Την Δευτέρα, 13/11/2017», τονίζεται στην ανακοίνωση, «τέθηκαν σε αναστολή περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος KEA, διότι μετά από την διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Η αναστολή γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις (όπως λ.χ. η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο)».

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *