Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, τιμά τον αιματηρό αγώνα των φοιτητών και του Ελληνικού λαού για την επανεγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην χώρα μας μετά από την επταετή χούντα των συνταγματαρχών.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 σηματοδοτεί, ιδιαίτερα σήμερα, την αφύπνιση του λαού της χώρας μας κατά του φασισμού, του αυταρχισμού και του παλαιού πολιτικού κατεστημένου. Υποχρεώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την άμεση απομόνωση, με θεσμικό και διαλεκτικό τρόπο, των υπόγειων δυνάμεων που πλήττουν το κύρος και τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Η επέτειος δεν αποτελεί απλά μια ιστορική εμπειρία. Αποτελεί σύγχρονο και επιτακτικό καθήκον. Αναβιώνει την ανάγκη για συστηματική κινητοποίηση κατά των δυνάμεων που υπονομεύουν την ενότητα του λαού και αλλοιώνουν την ιστορία και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος.

Ως τέτοιο καθήκον το κόμμα μας θα προβάλλει την «Δημοκρατία» απέναντι στον Αυταρχισμό και την «Μνήμη» απέναντι στην λήθη ενώ η τοπική μας οργάνωση θα συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου και στις πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *