Λίμνη άλσους

Συμβαίνει τώρα – επί τόπου εξετάζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το αίτημα για το νέο Κένταυρο

Στο Άλσος βρίσκεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΟΛΙΤΗ, κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να εξετάσει το αίτημα του Δήμου για το νέο αναψυκτήριο στη θέση του κατεδαφισμένου Κένταυρου. Συγκεκριμένα στο χώρο βρίσκονται ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αντώνης Κοκκινάκης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δασών Σωτήρης Σίμνος.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος μετά την κατεδάφιση του παλαιού αναψυκτηρίου ξεκίνησε τον σχεδιασμό του νέου αναψυκτηρίου και είχε συνεχείς συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες, από τις οποίες έλαβε τις νόμιμες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ενός κτιρίου που να σέβεται το περιβάλλον. Παρόλα αυτά κι ενώ ο Δήμος από τις 30 Ιανουαρίου 2017 έχει στείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής φάκελο με την αρχιτεκτονική προμελέτη του αναψυκτηρίου, μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει απάντηση. Το θέμα έχει κολλήσει στην Διεύθυνση Δασών, από όπου διατυπώθηκαν αιχμές για την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών του Άλσους και συγκεκριμένα για την απομάκρυνση του σταθμού των απορριμματοφόρων, παρόλο που ο Δήμος έχει λάβει σχετική απόφαση εδώ και ένα χρόνο. Σημειωτέον ότι το σχέδιο του Δήμου έχει λάβει έγκριση και από Συμβοιύλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας.

Το θέμα του αναψυκτηρίου είχε τεθεί στην ημερήσια διάταξη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβούλιου (1/11/2017), αλλά δεν συζητήθηκε λόγω της απουσίας – αποχώρησης της αντιπολίτευσης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *