Με ΣΔΙΤ, μετά το 2026 και αν… οι επεκτάσεις της γραμμής 4 του Μετρό

Εξετάζονται οι μελλοντικές επεκτάσεις της γραμμής 4 του Μετρό προς Δυσμάς, δηλαδή προς Περισσό, Ν. Φιλαδέλφεια, Αγ. Αναργύρους, Ίλιον, Πετρούπολη, αλλά και με… ιδιωτική χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση τα έργα του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 πρόκειται να ξεκινήσουν το 2019 και να ολοκληρωθούν το 2026 (οπότε μπορούμε να φανταστούμε το χρονοδιάγραμμα για τη δυτική επέκταση).

Αντιγράφουμε από την καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα metaforespress.gr:

Εάν και το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό, ήτοι το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, για το οποίο εκτιμάται ότι θα έργα θα εκκινήσουν το 2019 και ολοκληρωθούν το 2026, συγκοινωνιολόγοι και τοπικοί φορείς αναφέρονται ήδη στις μελλοντικές επεκτάσεις.
Σε επόμενη φάση υλοποίησης της γραμμής 4, εφόσον εξευρεθεί χρηματοδότηση, προβλέπεται ότι η δυτική επέκταση θα διέρχεται από Περισσό – Ν. Φιλαδέλφεια – Αγ. Αναργύρους – Ίλιον – Πετρούπολη.
Μάλιστα, υπάρχει η πρόβλεψη για τη δημιουργία σταθμού Μετρό στην περιοχή του Πάρκου, πλησίον του σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Πύργος Βασιλίσσης).
Ωστόσο, οι μελλοντικές επεκτάσεις της γραμμής 4, εκτός από το πρώτο τμήμα, απαιτούν και ιδιωτική χρηματοδότηση, όπου εξετάζεται το μοντέλο της παραχώρησης, των ΣΔΙΤ, κλπ.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό. Στη διαδικασία συμμετείχαν τέσσερα κατασκευαστικά σχήματα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *