Διαμαρτυρία του Ι.Ν. Αγίου Κοσμά για τη «διχάλα του τρόμου»

Προς κάθε υπεύθυνο απευθύνει τη διαμαρτυρία του ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά Ν. Φιλαδέλφειας για το γεγονός ότι ένα μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα μπροστά στο ναό δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.
Η ανακοίνωση:
Ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που συνέβη το τραγικό δυστύχημα μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά Ν. Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα τον θάνατο ηλικιωμένης ενορίτισσας μας, που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την Κυριακή 8 Οκτωβρίου αμέσως μετά την θεία Λειτουργία, στη «Διχάλα καρμανιόλα», ή «Διχάλα του τρόμου και του θανάτου» στο σημείο που τέμνονται η οδός Σοφούλη, η οδός Πίνδου και η οδός Φιλαδελφείας, όπου καθημερινά σχεδόν γίνονται τροχαία ατυχήματα όπως καλύτερα από κάθε άλλον γνωρίζει η Τροχαία, και παρόλο που από το πεζοδρόμιο του Ναού έως και απέναντι υπάρχει υποδομή -ακόμη για για τυφλά άτομα- με κενά διάβασης σε πεζοδρόμια και νησίδες, δυστυχώς κανείς αρμόδιος δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να κάνει την σχετική διαγράμμιση πεζών στο οδόστρωμα, να μπουν σήματα διέλευσης πεζών ή ότι άλλο είναι αναγκαίο για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος όπως αυτή αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας την οποία και επισυνάπτουμε μαζί με σχετικό βίντεο -ρεπορτάζ τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε κατεύθυνση για την απαράδεκτη αδιαφορία των αρμοδίων φορέων όποιοι και αν είναι αυτοί, Τροχαία, Περιφέρεια, Δήμος κ.λ.π. και εκ μέρους των Ενοριτών και επισκεπτών του Ιερού μας Ναού ζητάμε την άμεση λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος στην ανακοίνωσή του με αφορμή το τροχαίο ατύχημα είχε αναφερθεί στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή του μελέτη, στην οποία προβλέπεται παρέμβαση στο σημείο αυτό, «αν και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την υλοποίησή της καθυστερεί αδικαιολόγητα με βασική αιτία το νέο σχεδιαζόμενο έργο της υπογειοποίησης στο κέντρο της πόλης και των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προτείνονται από αυτή».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *