Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ» για μαθητές δημοτικού – γυμνασίου στο ΠΠΙΕΔ

Κάποιος στέκεται στην προκυμαία. Ετοιμάζεται να φύγει απ’ τον τόπο του. Προσπαθεί να ανασύρει τις μνήμες της προηγούμενης ζωής του. Να αποφασίσει ποιες θα κουβαλήσει μαζί του για να χτίσει τη νέα του ζωή. Κι όταν είναι έτοιμος ξεκινά. Ξανά. Από το σημείο μηδέν. Ίσως είσαι εσύ.
Κάθε Τετάρτη στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) – Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» οργανώνεται το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018 «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ» με εμψυχώτρια την Σοφία Ξυναριανού. Απευθύνεται σε μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α΄ γυμνασίου. Τα τμήματα μπορούν να είναι 20-25 ατόμων.
Οι άξονες – θεματικές του προγράμματος είναι: μικρασιατικός πολιτισμός, ιστορία προσφύγων της Μικρά Ασίας, «προσφυγιά» – «μετανάστευση» – «ρατσισμός».

Σύντομη περιγραφή του εκπαιδευτικού προγράμματος:
Κάποιος στέκεται στην προκυμαία. Ετοιμάζεται να φύγει απ’ τον τόπο του. Προσπαθεί να ανασύρει τις μνήμες της προηγούμενης ζωής του. Να αποφασίσει ποιες θα κουβαλήσει μαζί του για να χτίσει τη νέα του ζωή. Κι όταν νιώσει έτοιμος, ξεκινά. Ξανά. Από το σημείο μηδέν. Ίσως είσαι εσύ. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα συναισθήματα μιας στιγμής μετακίνησης, τις μνήμες των αντικειμένων και τις ελπίδες ενός νέου τόπου. Ένα παιχνίδι αποφάσεων και επιλογών με σκοπό τα παιδιά να ενεργοποιήσουν την αρετή της ενσυναίσθησης. Φτάσε στο σημείο μηδέν, το σημείο της επανεκκίνησης μιας καινούργιας ζωής. Νιώσε πως θα ήταν να βρισκόσουν κι εσύ εκεί. Γίνε συλλέκτης αναμνήσεων και αντικειμένων. Ποια θα πάρεις μαζί σου και ποια θα αφήσεις πίσω; Γέμισε το νέο σου σπίτι με κάδρα από όνειρα και ελπίδες. Όλα είναι στο χέρι σου!

Κάθε Τετάρτη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 152 & ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ 2 – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΗΛ: 2132049155, 156 / ppied@dimosfx.gr

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *