Ψεύδη περί ιδιωτικοποίησης του πρασίνου σε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης

Διαψεύδει πλήρως την καταγγελία περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών πρασίνου ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Στην ανακοίνωσή του δίνει αναλυτικές απαντήσεις:

Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει τόσα πολλά ψέματα μαζεμένα σε μία ανακοίνωση όπως αυτή που εκδόθηκε σήμερα από συνδικαλιστική παράταξη περί ιδιωτικοποίησης του πρασίνου στην πόλη μας, παρά μόνο ίσως αυτή πριν λίγους μήνες όταν όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε ότι απολύθηκαν συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο μας και να πληρώνονται μέχρι και σήμερα. Απόδειξη είναι ότι αυτή εκδόθηκε 3 ολόκληρες μέρες μετά την ψήφιση των εργασιών φυτοτεχνικής ανάπλασης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην πόλη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 1/11 και 8 μέρες αφότου εστάλησαν οι εισηγήσεις στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η δημοτική αρχή αγωνίζεται για το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών πρασίνου, γι’ αυτό και αποφάσισε το 2015 να προχωρήσει στην έγκριση 28 προσλήψεων κηπουρών και εργατών πρασίνου που εκκρεμούν από το 2008. Ο προϋπολογισμοί του 2016, του 2017 και το προσχέδιο του 2018 το πιστοποιούν, δεσμεύοντας κονδύλια ύψους 450.000 ευρώ προκειμένου να προσληφθεί αυτό το προσωπικό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες προσλήψεις.

Η δημοτική αρχή δίδει κανονικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και κοπής ψηλών δέντρων σε όλους όσους το δικαιούνται βάσει του ν. 4483/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Η δημοτική αρχή στήριξε έμπρακτα, και όχι στα λόγια, τον αγώνα των συμβασιούχων, κρατώντας τους όλους στην εργασία τη στιγμή που κάποιοι έσπευσαν να τους απολύσουν, προχωρώντας μάλιστα σε «εντέλεσθε» του δημάρχου τον Αύγουστο για την πληρωμή τους.

Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου, η οποία και εκπόνησε την απαραίτητη μελέτη, σχεδίασε την αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος και την φυτοτεχνική ανάπλαση συγκεκριμένων χώρων της πόλης προκειμένου να αναβαθμιστούν προς το συμφέρον των κατοίκων της πόλης μας, όπως αρκετές φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν προκειμένου να φυτευτεί πράσινο και να τοποθετηθεί αρδευτικό σύστημα.

Τέλος, η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να «μοιράσει» 1.300.000 σε εργολάβους – αλήθεια, γιατί οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν βγάζουν πύρινες ανακοινώσεις όταν π.χ για εργασίες συντήρησης οδοποιίας «εργολάβοι» έχουν λάβει πάνω από 1.000.000 ευρώ, υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να γίνει αυτό και δεν το πράξαμε; – αλλά πρόκειται να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό, αναμένοντας και τις εκπτώσεις που θα προκύψουν βάσει του ανταγωνισμού για τις συγκεκριμένες εργασίες.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *