Για «ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Πρασίνου» καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ το Δήμο

Ως «ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Πρασίνου» ερμηνεύει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση ένδεκα χώρων πρασίνου στην πόλη και καλεί με ανακοίνωσή της το Δήμο «να πάρει πίσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού» (!).
Η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ θεωρεί «δικαιολογία» την έλλειψη προσωπικού και κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι θα μοιράσει 1,3 εκατ. ευρώ (σ.σ. τόσο είναι το συνολικό εκτιμώμενο ποσό της σύμβασης που ψηφίστηκε και αφορά το υλικά και εργασίες) σε «ιδιωτικά συμφέροντα». Μάλιστα αναφέρει ότι θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα «να δώσει δουλειά σε πάνω από 50 ανέργους, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού» και «να προχωρήσει στην πρόσληψη και των υπόλοιπων επιτυχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στηρίχθηκε στην εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης, σύμφωνα με την οποία το σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού που ασχολείται με το πράσινο είναι μόλις επτά (7) δενδροκηπουροί και δεκαπέντε (15) εργάτες πρασίνου, που είναι επιφορτισμένοι να συντηρούν περίπου 150 κοινόχρηστους χώρους συνολικής έκτασης περίπου 585.000 τ.μ., δηλαδή αντιστοιχεί σε κάθε διμελές συνεργείο μια έκταση 110 στρεμμάτων το μήνα!
Προκαλεί εντύπωση η αναφορά της ΔΑΣ σε προσλήψεις, αφού είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι παγωμένες (εκτός των ανταποδοτικών υπηρεσιών -καθαριότητα- όπου ήδη ο Δήμος έχει ζητήσει την πρόσληψη 19 ατόμων), αλλά και στους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών, τους οποίους ήδη προσλαμβάνει ο Δήμος.
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ κατηγορεί και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου ως «τον καλύτερο σύμμαχο της Δημοτικής Αρχής», επειδή δεν αντέδρασε στην απόφαση αυτή και ζητά έκτακτη γενική συνέλευση.

Σημειώνουμε ότι ανάλογη… ερμηνεία στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιμετωπίσει την φθίνουσα πορεία του πρασίνου της πόλης έκαναν και διάφορες τοπικές αντιπολιτευτικές σελίδες του συντηρητικού χώρου, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή ότι δεν… τηρεί το πρόγραμμά της.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ είχε σπεύσει στις αρχές Ιουλίου να καταγγείλει και πάλι τη δημοτική αρχή για απολύσεις συμβασιούχων κάτι που διαψεύστηκε εκ των πραγμάτων, αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται στο Δήμο (διαβάστε: Διαψεύδει ο Δήμος τα περί απολύσεων συμβασιούχων).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *