Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης γονέων για τη μείωση της επιχορήγησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε την Τετάρτη 1η  Νοεμβρίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.  Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδροι συλλόγων παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας για τη νέα μεγάλη μείωση του ποσού  της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς το Δήμο μας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες.  Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων με επικεφαλής τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και την εκπρόσωπο των γονέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως μας πληροφορεί η Ένωση τα συμπεράσματα της συζήτησης θα αποτιμηθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε συνεδρίαση του ΔΣ με τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων.
Στην επιστολή που παρέδωσε στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, η Ένωση Γονέων αναφέρει:
Το 2015 ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας λάμβανε 105.000€ το τρίμηνο, το 2016 το ποσό της επιχορήγησης μειώθηκε στα 91.470€ και δυο χρόνια μετά, η τρίτη δόση που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ανέρχεται στα 82.380€, μειωμένη δηλ. κατά 22% σε σύγκριση με το 2015! Στην ουσία έχουμε κατάργηση της μιας από τις τέσσερις ετήσιες δόσεις! Αξιοσημείωτο είναι όμως πως το συνολικό ποσό που χορηγείται στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει σταθερό.
Αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να βιώνουν σήμερα μια σκληρή πραγματικότητα καθώς τα προβλήματα στα σχολεία οξύνονται επικίνδυνα λόγω της αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε επίσης:
Καταγγελία για τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *