«Ηγέτης και δημοκρατία» – Διάλεξη τη Δευτέρα 6/11, με ομιλητή τον πανεπιστημιακό Σωτήρη Φουρνάρο

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της σειράς Φιλοσοφία και Πολιτική με επόμενο σταθμό την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών, Σωτήρης Φουρνάρος και το θέμα που θα αναπτύξει είναι «Ηγέτης και δημοκρατία». Τόπος διεξαγωγής: Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια, ώρα 7μ.μ.

Είναι η τρίτη κατά σειρά διάλεξη στο πλαίσιο του Κέντρου Φιλοσοφίας που διοργανώνει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη διδάκτορα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (Α.Π.Θ.) και της σειράς διαλέξεων με κύρια θεματική: Φιλοσοφία και Πολιτική.

Το όλο εγχείρημα συνιστά εισαγωγή φιλοσοφικών και πολιτικών ερωτημάτων και απαντήσεων. Η συνάντηση των φιλοσοφικών ιδεών επιτρέπει την ανάδειξη νέων ερωτημάτων, προσεγγίσεων, σχέσεων σύμπλευσης, ή απόκλισης, στη σφαίρα της πολιτικής. Το Κέντρο Φιλοσοφίας δίνει βήμα σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και η παρακολούθηση των διαλέξεων, που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα, είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 213 2049004,-5.

Στο διαδίκτυο

Οι δύο πρώτες διαλέξεις βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο στο κανάλι που διαθέτει ο Δήμος στο youtube.

«Ο Οκτώβρης του 17 και τα διλήμματα του σήμερα» -Χρυσάνθη Κεχρολόγου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ΑΠΘ 

«Οι προκλήσεις της Πολιτικής» – Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *