Ποιοι επιχειρούν να μπλοκάρουν το έργο θέσεων στάθμευσης στην πλατεία Πατριάρχου;

Πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκτέλεση σειράς τεχνικών έργων. Ανάμεσά τους και το έργο της κατασκευής θέσεων στάθμευσης μοτοσικλετών στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Πατριάρχου), προϋπολογισμού 66.000 ευρώ. Το θέμα συνάντησε ευρεία αποδοχή αφού από τους 31 παρόντες το υπερψήφισαν οι 29.

Το έργο αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες διαγωνιστικές και ελεγκτικές διαδικασίες, κατέληξε στις 14 Σεπτεμβρίου όπου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν τα δικαιολογητικά του αναδόχου και άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίησή του.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι αυτό το έργο που θα δώσει ανάσα στην πλατεία θα συναντήσει την αποδοχή από όλους, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση. Όπως πληροφορηθήκαμε ήδη δυο φορές που υπάλληλοι του Δήμου επιχείρησαν να κάνουν τις απαραίτητες προεργασίες δέχτηκαν απειλές από καταστηματάρχες της περιοχής. Το σημαντικότερο είναι ότι ανάμεσα σε όσους αντιδρούν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο οποίος διατηρεί κατάστημα επί της πλατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος στην παραπάνω συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε υπερψηφίσει το έργο, μη διατυπώνοντας καμία ένσταση.

Άρης Βασιλόπουλος: «Κάποιοι θεωρούν τον κοινόχρηστο χώρο τσιφλίκι τους»

Αντιδρώντας στις ενέργειες αυτές ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Πριν κάποιους μήνες ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοποδήλατων στην πλατεία Πατριάρχου προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι πεζόδρομοι από την άναρχη στάθμευση που εμποδίζει τη διέλευση των πεζών.
Σήμερα, και αφού διενεργήθηκε ο διαγωνισμός και το έργο πάει να ξεκινήσει, κάποιοι που θεωρούν τον κοινόχρηστο χώρο τσιφλίκι τους, απειλούν Θεούς και δαίμονες. Αντί αυτοί οι κύριοι (ανάμεσά τους και αιρετός) να υβρίζουν εργαζόμενους που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, τους προκαλώ να πάρουν δημόσια θέση για το αν ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους ή είναι προέκταση του μαγαζιού τους…»

Τι ακριβώς προβλέπει το έργο

Σύμφωνα με την μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας το έργο προβλέπει τη δημιουργία 57 θέσεων στάθμευσης περιμετρικά της πλατείας και συγκεκριμένα στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Βρυούλων, Αγ. Τριάδος και Φαναρίου. Με τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην κατάληψη των πεζοδρόμων, αλλά και της ίδιας της πλατείας από σταθμευμένα μοτοποδήλατα, αλλά θα δοθεί και μια διέξοδος στους κατόχους μοτοσικλετών να παρκάρουν νόμιμα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *