Έκθεση γραμματοσήμου – ένα γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας στη Νέα Χαλκηδόνα

Εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ι. Χαραλαμπόπουλος» στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» η Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου «Ερμής 2017».

Σε 600 εκθεσιακά πλαίσια εκτίθεται ένας μεγάλος πλούτος από γραμματόσημα που απεικονίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Η έκθεση είναι συναγωνιστική, περιλαμβάνει όλες τις φιλοτελικές κατηγορίες και τάξεις και διέπεται από τον Κανονισμό της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και από τον Κανονισμό της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας για τις Εθνικές ΄Εκθέσεις.

Τα εκθέματα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συλλεκτικής προσπάθειας και έρευνας. Ο επισκέπτης  έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη φιλοτελική και ταχυδρομική ιστορία μας και να θαυμάσει αξιόλογες συλλογές με τα Μεγάλα Κεφάλια Ερμού και θεματικές συλλογές με θέματα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Ακόμη συλλογές με ενθυμήματα από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την κυριαρχία του Ελληνικού στόλου στο Βαλκανικό Πόλεμο του 1912/13, το Ποδόσφαιρο μέσα από τα γραμματόσημα και πολλές άλλες σπουδαίες συλλογές.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ιστορική Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών (έτος ίδρυσης 1937) και τους Φιλοτελιστές των Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας. Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας φιλοξενεί αυτό το μεγάλης εμβέλειας γεγονός, το οποίο στηρίζουν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

 

 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *