Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Δήμο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα μετρήσεων οστικής πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Συνολικά 158 γυναίκες εξετάσθηκαν σε χώρους του Δήμου. O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διοργάνωσε δωρεάν μετρήσεις από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας. Οι μετρήσεις αυτές έχουν σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 76 από τις γυναίκες που εξετάσθηκαν πάσχουν από οστεοπενία και 25 πάσχουν από οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Συνεπώς η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.
Όπως αναφέρει ο Δήμος στην σχετικά ανακοίνωσή του, θέλει να επισημάνει την άριστη συνεργασία που έχει με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσει τις ευχαριστίες του, στους εργαζόμενους και στα στελέχη για το δημιουργικό τους έργο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *