Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να καταργηθούν τα κοινωνικά φαρμακεία

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιμένει στην κατάργηση των κοινωνικών φαρμακείων με πρόσχημα το γεγονός ότι στην ισχύουσα νομοθεσία δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία τους.
Ο ΠΦΣ, με έγγραφο που έστειλε στις 19 Οκτωβρίου σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που το 2016 θεσπίστηκε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, «ευλόγως τίθεται το ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα τόσο της συνέχισης λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων κοινωνικών φαρμακείων, πόσο μάλλον της ίδρυσης νέων κοινωνικών φαρμακείων από Δήμους ή άλλους φορείς».
Το έγγραφο του ΠΦΣ μάλιστα αναφέρει και τις ενέργειες που έκανε ο Σύλλογος εναντίον του Δήμου Ήλιδας (εξώδικα στο δήμο, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, το Υπουργείο, τον ΕΟΦ, την εισαγγελία κ.λπ.) ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να ιδρύσει κοινωνικό φαρμακείο στην περιοχή του.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αντί να πιέσει για τη νομική θεσμοθέτηση των κοινωνικών φαρμακείων, πιέζει για την κατάργηση ενός κοινωνικά αποδεκτού θεσμού που στα χρόνια της ακραίας οικονομικής κρίσης έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.
Θυμίζουμε ότι Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί και στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, το οποίο έχει καλύψει τις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *