Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κρίνει επικίνδυνους τους κυκλικούς κόμβους

«Η προτεινόμενη λειτουργία δεν είναι συμβατή με την εγκεκριμένη από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μελέτη Οργάνωσης Κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας». Με αυτή την κατηγορηματική θέση η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τοποθετείται επί των ρυθμίσεων που προβλέπει η προμελέτη του έργου της υπογειοποίησης τμημάτων των οδών πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στο έγγραφο της υπηρεσίας που κατατέθηκε επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου και στο οποίο περιγράφονται τόσο οι στόχοι της σχετικής μελέτης του Δήμου, όσο και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που προτείνει, οι πλέον αρμόδιοι για τις τεχνικές παρεμβάσεις στην πόλη, που είναι οι τεχνικοί υπάλληλοι, εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους με τις προτάσεις του μελετητή του έργου.

«Ειδικότερα η οργάνωση κυκλοφορίας με τη λειτουργία κυκλικών κόμβων στην οδό Δεκελείας έχει ήδη εξεταστεί και απορριφθεί από τη μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης. Το βασικό ζήτημα που παρουσιάζει η υιοθέτηση των διατάξεων αυτών είναι αφενός η ικανοποιητική εξυπηρέτηση της διερχόμενης κυκλοφορίας οχημάτων, αφετέρου η προβληματική εξυπηρέτηση των κινήσεων πεζών, που ειδικά για μια κεντρική περιοχή που περιλαμβάνει πλήθος χρήσεων που εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες / εργαζόμενους, δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας. Για το λόγο αυτό, ανάλογες διατάξεις δεν υιοθετούνται σε κεντρικές περιοχές πόλεων που εξυπηρετούν πλήθος πεζών κινήσεων. Η μόνη λύση στην περίπτωση αυτή, θα είναι η τοποθέτηση σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών (φωτεινή σηματοδότηση με φανάρια), που εάν τοποθετούνταν, θα ακύρωναν τα οφέλη της κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης των οχημάτων».

Και το έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών καταλήγει:

«Εκτιμούμε ότι ο κύριος του έργου του γηπέδου οφείλει να προσαρμόσει την εξυπηρέτηση της οδικής πρόσβασης στην εγκατάσταση με την εγκεκριμένη λειτουργία της κεντρικής περιοχής του Δήμου, όπως αυτή έχει μελετηθεί σε επίπεδο Μελέτης Εφαρμογής από το Μελετητή και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ.».

Μετά από μια τέτοια κατηγορηματική θέση των πλέον αρμόδιων, έχει πραγματικά ενδιαφέρον ποια θα είναι η τύχη της προμελέτης που έχει ετοιμάσει η Δικέφαλος ΑΕ…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *