Εγκρίθηκαν 19 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο

Εγκρίθηκαν με υπογραφή Σκουρλέτη οι 19 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που είχε αποφασίσει τον περασμένο Ιούλιο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήδη οι λίστες με τα αιτήματα των δήμων -συνολικά 6.667 άτομα- έχουν σταλεί προς επικύρωση στο γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη.

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας είχε από την αρχή στηρίξει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων, που είχαν απειληθεί με λήξη των συμβάσεών τους μετά από τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την παράτασή τους. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επέμεινε από την αρχή για μόνιμες θέσεις εργασίας και κατέθεσε το σχετικό αίτημα με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων. Να σημειώσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς παραμένουν στη θέση τους.

Η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αναμένεται να αλλάξει δραστικά τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος σε αυτό τον τομέα. Από την άλλη θα σταματήσει το καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων, αφού θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι υπηρετούντες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και να τακτοποιήσουν μια εκκρεμότητα που συνεχίζεται δυο χρόνια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *